Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χουλιάρας για σεισμό στην Αθήνα: Να προσέχουμε τους μετασεισμούς...

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες ο σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, με επίκεντρο ξανά τη Μαγούλα.

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους πολίτες ο σεισμός που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα, με επίκεντρο ξανά τη Μαγούλα.

«Δεν τελειώσαμε με το σεισμό, είναι πολύ νωρίς», ανέφερε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας για τη χθεσινή δόνηση που αναστάτωσε την Αττική και έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθήνας μίλησε για φθίνουσα ένταση και ακολουθία των μετασεισμών της δόνησης της 19ης Ιουλίου.

Όσο για τον αν θα πρέπει να φοβόμαστε άλλους σεισμούς, ο ίδιος σημείωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» στον Ant1: «Να φοβόμαστε όχι, να είμαστε έτοιμοι για άλλους σεισμούς πρέπει». Όσον αφορά στην ακολουθία των μετασεισμών, σημείωσε πως «όσο περνούν οι μέρες θα πρέπει να μειώνονται».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γεράσιμος Χουλιάρας συμβούλεψε τους πολίτες να παίρνουν μέτρα προφύλαξης για την προστασία τους από τους μετασεισμούς, όπως για παράδειγμα να στερεώνουν τα βαριά αντικείμενα για να μην πέσουν.

Πάντως, ερωτηθείς αν υπάρχει φόβος ο κύριος σεισμός της 19ης Ιουλίου να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα, σημείωσε πως είναι μικρό το μέγεθός του για να κάνει κάτι τέτοιο, επιβεβαίωσε, ωστόσο πως ήταν το ίδιο ρήγμα με αυτό του σεισμού του 1999.

Send this to a friend