
ΕΛΛΑΔΑ
Ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος ελέγχεται με βάση πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το ποσό των 800.000 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο Πόθεν Έσχες του, απαντά στις σχετικές κατηγορίες, με ανακοίνωσή του.
Πρόκειται για τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων, Χρήστο Τεντόμα, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, που τιτλοφορείται «Όλη η αλήθεια για το Πόθεν Εσχες μου», τοποθετείται επί του θέματος, λέγοντας πως «είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021».
Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Σε σχέση με τις πληροφορίες για την έκθεση ελέγχου που αφορά το Πόθεν Έσχες μου και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών οι οποίες δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω:
Είναι ακριβές ότι διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις Δηλώσεις Περιουσιακής μου Κατάστασης των ετών 2016 έως και 2021, που ως αιρετός, έχω υποχρέωση εκ του νόμου να υποβάλλω.
Στις Δηλώσεις αυτές, αναφέρονται αναλυτικά και πλήρως αιτιολογημένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο εμού όσο και της συζύγου μου.
Σχετικά με το ποσό το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματα και το οποίο βρίσκεται σε ελληνική τράπεζα, αφορά καταθέσεις που τηρεί η σύζυγός μου και η μητέρα της από το 1995 έως και σήμερα.
Η απόκτησή του μεγαλύτερου μέρους τους, ανάγεται σε πηγές προ του 1995 (ήτοι πριν καν παντρευτώ), το δε υπόλοιπο προέρχεται από μισθώματα οικογενειακών ακινήτων.
Όλα τα εισοδήματα μου είναι τεκμηριωμένα και αποδεδειγμένα καθ’ όλα νόμιμα ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί και εξοφληθεί οι σχετικές φορολογικές υποχρεώσεις.
Εξυπακούεται πως όλα έχουν δηλωθεί όπως προβλέπεται και στις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα παρασχεθούν όλα τα στοιχεία και με τρόπο αδιαμφισβήτητο η δικαιοσύνη θα δώσει την απάντηση και θα αρθεί κάθε σκιά.
Η προσωπική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη και διαυγής. Ως πολιτικό πρόσωπο και αιρετός, υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Αθηναίων ανελλιπώς από το 1990 βρίσκομαι υπό το φως και την κρίση των πολιτών οι οποίοι με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να επιτρέψω στο ελάχιστο φήμες και διαδόσεις που με θίγουν και με προσβάλλουν».
Ροή Ειδήσεων

02/06/2023 | 00:57
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από κατάρρευση διαφημιστικής πινακίδας
02/06/2023 | 00:30
Τραγωδία στο κέντρο της Πάτρας: Βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του
02/06/2023 | 00:04
Η μεγαλύτερη στιγμή στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟ: Ο τελικός με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ
31/05/2023 | 09:03
Αιφνιδίασε Χασαπόπουλο-Βούλγαρη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας: Έπαιζε στο 50% να είναι κακοήθεια – Χθες πήρα την απάντηση, «καθαρός»
31/05/2023 | 00:06
Θεόδωρος Δηλιγιάννης: Διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, δολοφονήθηκε από έναν χαρτοπαίκτη!
31/05/2023 | 12:36
Νίκος Μουτσινάς: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

31/05/2023 | 16:19
Ελένη Μενεγάκη: «Μάνα είμαι, θα ήθελα η 29χρονη κόρη μου να είναι με γαμπρούλη με τόσες δεκαετίες διαφορά;»
31/05/2023 | 15:08
Θεόδωρος Πάγκαλος: Η ζωή και το έργο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- Οι ατάκες που άφησαν εποχή
31/05/2023 | 19:01
To μήνυμα της Κοσιώνη για την διακοπή του καπνίσματος: «Το οφείλω στον Κώστα μου…»

31/05/2023 | 09:27