Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Θα καταργηθεί τελικά η έκπτωση 10% για τους συνεπείς πελάτες;

H έκπτωση 10% που έχουν οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, ενδέχεται να καταργηθεί ώστε να βρεθούν έσοδα που θα στηρίξουν την επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, έχει τονίζει ότι χρειάζονται 750 εκατ. ευρώ ετησίως για να επιβιώσει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια της ΔΕΗ, είναι να υπάρξουν αλλαγές στα κλιμάκια κατανάλωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που τα συνοδεύουν, ενώ αρκετά πιθανή πρέπει να θεωρείται η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Ένα ακόμη σενάριο είναι η κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς πελάτες, που πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους. Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Απρίλιο μειώθηκε από το 15% στο 10%, η έκπτωση συνέπειας.

Το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θεωρούν ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός.

Παράλληλα, θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μειώσεων σε άλλες χρεώσεις, τα οποία θα εξουδετερώνουν τις όποιες επιβαρύνσεις, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό που λαμβάνει στα χέρια του ο καταναλωτής να είναι μηδενικό, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Αυτά είναι τα δύο αδέρφια που αποπειράθηκαν να αρπάξουν τον 14χρονο στον Πύργο (ΕΙΚΟΝΕΣ)
George Floyd: “Μαμά σ’αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός” – Νέο βίντεο με τις τελευταίες στιγμές
Αυτό είναι ζευγάρι «λογιστών» που εξαπατούσε ηλικιωμένους (ΦΩΤΟ)
Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος σε πρόγραμμα στέγασης μεταναστών η 34χρονη που έπεσε στο κενό, ενώ πραγματοποιούσε αυτοψία
Αυτοί είναι οι πορτοφολάδες που δρούσαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – 59 άτομα
Εφορίες: Οριστικό τέλος στα γκισέ- Πώς θα γίνονται πλέον δηλώσεις