Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Άγρια επεισόδια στη Λέσβο – Πολίτες «πολιόρκησαν» στρατόπεδο όπου εγκλωβίστηκαν αστυνομικοί

Τραυματισμοί από σκάγια – Αποσύρονται τα ΜΑΤ

Χάος και σκηνές πολέμου επικράτησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Λέσβο, στην Παγανή εκεί που στεγάζεται το στρατόπεδο Κυριαζή και που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν εγκλωβισμένες έξι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Χάος και σκηνές πολέμου επικράτησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Λέσβο, στην Παγανή εκεί που στεγάζεται το στρατόπεδο Κυριαζή και που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν εγκλωβισμένες έξι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Παράλληλα, ακούστηκαν πυροβολισμοί από καραμπίνες, ενώ στήθηκαν οδοφράγματα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  πολίτες έσπασαν την πύλη του στρατοπέδου, άναψαν φωτιές και σημειώθηκαν άγρια επεισόδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις 18.30 οργανωμένη ομάδα ατόμων εισέβαλε σε δεύτερο ξενοδοχείο στο Δήμο Γέρα, όπου διαμένουν αστυνομικοί από την Αθήνα. Οι κάτοικοι εισέβαλαν στα δωμάτια, πήραν τα προσωπικά αντικείμενα των αστυνομικών, τα πέταξαν έξω και τα έκαψαν.

Πέτσας: Με εντολή Μητσοτάκη αποχωρούν τα ΜΑΤ από τα νησιά 

Την ίδια στιγμή, την αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που πήγαν για ενίσχυση στα νησιά του Αιγαίου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις «γιατί είχαν μία δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Γιατί αυτές οι εικόνες που είδαμε είναι πρωτοφανούς βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις που πήγαν για να εκτελέσουν την αποστολή τους: να προχωρήσει η πρώτη φάση για την κατασκευή των κλειστών δομών».

«Η κυβέρνηση προχώρησε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται σήμερα, μετά από 48 ώρες στη Μυτιλήνη. Αύριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση στη Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν πλέον κάποιο λόγο να είναι εκεί και επιστρέφουν στις βάσεις τους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά τις δυνάμεις που εστάλησαν για ενίσχυση στα νησιά.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. «Έχουμε αναλάβει μία πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 17:00 ο Περιφερειάρχης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια, να πέσουν οι τόνοι όπως είπε και ο Πρωθυπουργός και να υπάρξει αποκλιμάκωση αυτής της έντασης», είπε ο κ. Πέτσας.

Send this to a friend