Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

«Δεν υπάρχουν επιζώντες»: Τι λέει ο δήμαρχος του Γαλατά για την πτώση του ελικοπτέρου

Ότι κανείς από τους τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα μεταξύ Πόρου και Γαλατά δεν έχει διασωθεί ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του One, ο δήμαρχος Γαλατά Κώστας Καραγιάννης.

Ότι κανείς από τους τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα μεταξύ Πόρου και Γαλατά δεν έχει διασωθεί ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του One, ο δήμαρχος Γαλατά Κώστας Καραγιάννης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γαλατά Κώστα Καραγιάννη, δεν υπάρχουν επιζώντες.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι οι επιβαίνοντες είναι τρεις, ο χειριστής ελληνικής καταγωγής και δύο Ρώσοι, μία γυναίκα και ένα παιδί.

Πώς έγινε η πτώση

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο κατέπεσε αμέσως μετά την προσπάθεια απογείωσης του από ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το ελικόπτερο ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να χάσει τον έλεγχο του αεροσκάφους και αυτό να συντριβεί. Στο νησί υπάρχει αυτή τη στιγμή διακοπή ρεύματος.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν το ελικόπτερο να κάνει περιστροφή πάνω από τον Πόρο και να πέφτει στη θάλασσα μετά από έκρηξη που έγινε στον αέρα. Υπάρχουν φόβοι ότι οι επιβαίνοντες, τρεις στον αριθμό, έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ντοκουμέντο πριν από τη συντριβή

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν δύο φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τα δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται το ελικόπτερο να έχει γείρει και να βγάζει καπνούς.

«Όλα έγιναν ακαριαία»

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Έλληνας ο πιλότος, Ρώσοι οι άλλοι δύο επιβαίνοντες

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού οι επιβαίνοντες είναι τρεις. Ένας Έλληνας, που είναι και ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου και δύο άτομα ρωσικής καταγωγής. Τα δύο άτομα μπήκαν στο ελικόπτερο σε ελικοδρόμιο του Γαλατά και είχαν ως προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος του Πόρου

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους.

«Δεν έχει βγει κάποιος ζωντανός»

«Έγινε μία έκρηξη, τώρα είναι των καλωδίων, είναι του ελικοπτέρου, δεν ξέρουμε. Δεν το είδαμε αυτό, ακούσαμε. Το ελικόπτερο είναι μέσα στη θάλασσα, άνθρωπος δεν έχει βγει ζωντανός. Τώρα, πόσοι ήταν, τι ήταν, ο Θεός κι η ψυχή τους».

Ο πρώην δήμαρχος του Πόρου επιβεβαιώνει ότι το ελικόπτερο έπεσε στα καλώδια.

Send this to a friend