
ΕΛΛΑΔΑ
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.30 του Σαββάτου, η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την 25 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.
Πιο συγκεκριμένα, στις 11.00 ξεκίνησε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Παραδοσιακά, η παρέλαση ξεκίνησε με τους ανάπηρους πολέμου, προκαλώντας συγκίνηση ενώ λίγα λεπτά μετά, απογειώθηκαν τα μαχητικά Rafale αλλά και τα Mirage από την Τανάγρα, που πλαισίωσαν την παρέλαση.
Έλαβαν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων παρελαύνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3.
Συμμετείχαν επίσης φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παρέλασης απογειώθηκε το γνωστό μαχητικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Spitfire, το οποίο «συνοδευόταν» από ένα F-16.
Εξάλλου, η σειρά των εκδηλώσεων για τη μεγάλη σημερινή μέρα ξεκίνησε στις 06:21 το πρωί με τη ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και εκτέλεση Εωθινού από τμήματα μουσικής των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Στις 08:00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ενώ στις 10:00 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Στις 10:55 κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη.
Στις 11:00 ξεκίνησε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώπιον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στις 18:41 είναι προγραμματισμένη η επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.
Κατά τα άλλα, ως και αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου, η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Καραθανάσης» βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά και το κοινό που επιθυμεί μπορεί ελεύθερα να τα επισκεφθεί.
Επίσης, είναι ελεύθερη είσοδος στο Πολεμικό Μουσείο.
Ροή Ειδήσεων

02/06/2023 | 00:57
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από κατάρρευση διαφημιστικής πινακίδας
02/06/2023 | 00:30
Τραγωδία στο κέντρο της Πάτρας: Βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του
02/06/2023 | 00:04
Η μεγαλύτερη στιγμή στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟ: Ο τελικός με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ
31/05/2023 | 09:03
Αιφνιδίασε Χασαπόπουλο-Βούλγαρη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας: Έπαιζε στο 50% να είναι κακοήθεια – Χθες πήρα την απάντηση, «καθαρός»
31/05/2023 | 00:06
Θεόδωρος Δηλιγιάννης: Διετέλεσε πέντε φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, δολοφονήθηκε από έναν χαρτοπαίκτη!
31/05/2023 | 12:36
Νίκος Μουτσινάς: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του

31/05/2023 | 16:19
Ελένη Μενεγάκη: «Μάνα είμαι, θα ήθελα η 29χρονη κόρη μου να είναι με γαμπρούλη με τόσες δεκαετίες διαφορά;»
31/05/2023 | 15:08
Θεόδωρος Πάγκαλος: Η ζωή και το έργο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ- Οι ατάκες που άφησαν εποχή
31/05/2023 | 19:01
To μήνυμα της Κοσιώνη για την διακοπή του καπνίσματος: «Το οφείλω στον Κώστα μου…»

31/05/2023 | 09:27