Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Διαφωνίες και παρατήσεις στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Παραιτήθηκαν 4 μέλη του Δ.Σ.

Την παραίτηση τους από αξιώματα που κατείχαν υπέβαλαν μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Την παραίτηση τους από αξιώματα που κατείχαν υπέβαλαν μέλη του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Παράλληλα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. και ζητούν τη σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. της Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, από το προεδρείο παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας γενικός γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Β΄ αντιπρόεδρος και Δήμητρης Φούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας και δηλώνουν ότι παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., «μη ανεχόμενοι να συνυπάρξουν στο προεδρείο με τον συγκεκριμένο πρόεδρο της Ένωσης σε πορεία εκτροπής από τις αρχές της».

Ακόμη, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Στενιώτη, Κώστας Βουλγαρίδης, Γρηγόρης Κομπολίτης, Χρήστος Νάστας και Βαρβάρα Πάπαρη δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. και σύμφωνα με τους παραιτηθέντες σε ψηφοφορίες που έγιναν απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι αιτιάσεις, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης απηύθυνε κατά μελών του προεδρείου και «διαπιστώθηκε η αντικαταστατική συμπεριφορά του τελευταίου να προχωρεί σε ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας».

Send this to a friend