• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 21:14

Αθήνα

7 oC

αυξημένες νεφώσεις

Διασωληνωμένοι και με εκτεταμένα εγκαύματα δυο 16χρονοι μετά από φωτιά σε σπίτι στην Κρήτη- Διακομιδή με C-130 στην Αθήνα

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και έχοντας υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων οι δύο 16χρονοι, που εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες που τύλιξαν το σπίτι που έμεναν στην Παλαιόχωρα, στην Κρήτη.

Mάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής τους, κρίθηκε αναγκαία η εναέρια διακομιδή με C-130 των δύο 16χρονων παιδιών, που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα στο 60-70% του σώματός τους στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Σημειώνεται, πως τα παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα και σε καταστολή από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Τα παιδιά σώθηκαν χάρη στις προσπάθειες των γειτόνων, που φρόντισαν για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Τμήματος Πυροσβεστικής Καντάνου Πυραγού Γιώργου Νικολουδάκη στην ΕΡΤ Χανίων, τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η φωτιά ξέσπασε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ οι δύο έφηβοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Καντάνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομομείο Χανίων.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η Δ/ντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Ν. Χανίων, Αναισθησιολόγος Νίκη Μπαρδάτσου, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης των παιδιών, ενώ επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή έγινε εντατική προσπάθεια εξεύρεσης κλινών σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων προκειμένου να μεταφερθούν οι δύο 16χρονοι.

Οι γονείς των παιδιών ζουν και εργάζονται στα Χανιά. Έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου.

Send this to a friend