Αθήνα

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Γκρεμίστηκαν μύθοι και συνωμοσιολογία! Δικαίωση για τον Αντρίκο Παπανδρέου- Στο αρχείο η δικογραφία για τα CDS

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία σχετικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως CDS, μετα από οκτώ χρόνια δικαστικών ερευνών, αναμονών στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Στο αρχείο μπαίνει η δικογραφία σχετικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά και ως CDS, μετα από οκτώ χρόνια δικαστικών ερευνών και αναμονών για αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Η εν λόγω έρευνα είχε δυο σκέλη με το πρώτο να αφορά ενδεχόμενο εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου σε πιθανά κερδοσκοπικά παιχνίδια λόγω της επαγγελματικής σχέσης που είχε με την εταιρία Unigestion η οποία αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο την περίοδο 2009-2010.

Μπορεί η έρευνα να μην εντόπισε στοιχεία που να αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη καταγγελία, η οποία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από αναφορά ενός δικηγόρου και ενός οικονομολόγου, οι οποίοι υποστήριζαν ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Την ίδια ώρα υπήρξε και πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά το οποίο δεν προέκυψε ότι κάποιοι καιρδοσκόπισαν σε βάρος της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα ξεκίνησε το 2010 με τον εισαγγελέα Α. Κορρέα να κρίνει με διάταξη του ότι η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο ωστόσο το 2012 ο τότε οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζητησε συμπληρωματική έρευνα, ώστε να αναζητηθεί όλη η διαδρομή των CDS.

Και από την έρευνα του ΣΔΟΕ δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο ποινικά κωλάσιμο ζήτημα.

Κορωπί: Ανατροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση της 19χρονης Άρτεμις (vid)
Χειροπέδες στον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορα στο Σύνταγμα (ΦΩΤΟ)
Lockdown: Κορονοπάρτι σε κεντρική πλατεία της Δάφνης με 150 άτομα, ραπ μουσική και καπνογόνα (ΒΙΝΤΕΟ)
«Ο Μάρτης θα είναι τελευταίος μήνας της νόσου»
Ελασσόνα: Δωρεά 20 οικίσκων στους σεισμοπαθείς από τον Βαγγέλη Μαρινάκη (BINTEO)
Δίπλωμα οδήγησης: Ο κάτοχος άδειας οδήγησης ΙΧ θα μπορεί να έχει και για δίκυκλο