
ΕΛΛΑΔΑ
Δικαίωση για τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση του συναδέλφου Μανώλη Κυπραίου και από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στον μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα του κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Το Διοικητικό Εφετείο, με πρόσφατη απόφασή του, απέρριψε τους λόγους εφέσεως του Ελληνικού Δημοσίου κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως, έκανε δεκτή την αντέφεση του μέλους μας Μανώλη Κυπραίου και επιδίκασε σ’ αυτόν επιπλέον ποσό για την ηθική του βλάβη απ’ αυτό που του είχε επιδικασθεί πρωτόδικα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο συνάδελφος είχε τραυματιστεί βαρύτατα στα γεγονότα της 15ης Ιουνίου 2011, την ώρα που κάλυπτε τη μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ο Μανώλης Κυπραίος δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ με χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να μείνει κωφός, με διαγνωσμένη αναπηρία σε ποσοστό 90%. Οι συνέπειες από τον βαρύτατο τραυματισμό του ήταν πολύπλευρες σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολυετούς δικαστικού αγώνα του κατά του Ελληνικού Δημοσίου, η ΕΣΗΕΑ συμπαραστάθηκε στο συνάδελφο με κάθε δυνατό τρόπο και στήριξε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, και στους δύο βαθμούς, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και στο Διοικητικό Εφετείο. Κινητοποίησε δε τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η οποία κατήγγειλε τα γεγονότα, που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του.
Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αποτελεί προσωπική δικαίωση του συναδέλφου και αποδεικνύει ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου δεν είναι ανεκτή.
Ροή Ειδήσεων
05/06/2023 | 23:29
Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 22:56
Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»
05/06/2023 | 22:38
Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»
05/06/2023 | 22:21
Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07
Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων
05/06/2023 | 21:54
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας
04/06/2023 | 10:33
Κούρκουλου: Είπα στη μητέρα μου «χρειάζομαι βοήθεια, πρέπει να μου βρεις κάποιον ειδικό»- Πήγα στο Ωνάσειο γιατί νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα
04/06/2023 | 12:06
Άννα Φόνσου: Να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά έχω πρόβλημα να υιοθετούν παιδιά

04/06/2023 | 14:46
Ράνια Τζίμα: Σε ποιο νησί βρίσκεται για το τριήμερο μαζί με την οικογένειά της- Η φωτογραφία από την παραλία
04/06/2023 | 10:52
J2US: Ενθουσιασμός για την «επιστροφή» της Καλομοίρας στη σκηνή – Φασουλής: «Σε θαυμάζω όσο τίποτα, με συγκινείς»
04/06/2023 | 08:03
Η απάντηση της Γερμανού για τον σάλο που προκλήθηκε με το μπλουζάκι του Κορδώνη- Ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος

04/06/2023 | 08:19
Καλομοίρα: «Έχω μάτια μόνο για τον σύζυγό μου αλλά δεν είναι κακό να ανταλλάσσεις ματιές με κάποιον άλλο»
04/06/2023 | 07:41
Κωνσταντίνα: «Θα είναι λύτρωση να βρεθεί ο μπαμπάς μου- Έχουμε δώσει και εμείς εδώ και χρόνια DNA και περιμένουμε»
04/06/2023 | 14:08
Qatargate: Η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται με την κόρη της για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση
Σχετικά Άρθρα

Κολωνός: Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης – Τι της ζητούσαν – Τι λέει η σύζυγος του ενός εκ των νέων συλληφθέντων
