Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασε σε κλάματα η μητέρα του Παύλου Φύσσα μόλις αντίκρισε τον Ρουπακιά

Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των 18 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που συνέβη από έξι χρόνια.

Ξεκίνησαν σήμερα οι απολογίες των 18 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που συνέβη από έξι χρόνια.

Το δικαστήριο εξετάζει τη δράση της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποφανθεί, αν αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Σστο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κάθονται οι 14 από τους 18 κατηγορουμένους. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενεργό και δραστήριο μέλος της Χρυσής Αυγής με υψηλή θέση στην Τοπική της Νίκαιας, ο οποίος κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος μπήκε στη δικαστική αίθουσα από την πλαϊνή πόρτα, αφού είχε αρχίσει η διαδικασία με καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι του έχει επιβληθεί η ποινή του κατ’ οίκον περιορισμού μετά την αποφυλάκισή του, πριν από περίπου τρία χρόνια.

Όταν τον είδε η Μάγδα Φύσσα ταράχτηκε. Τότε γνωστοί της, της πρόσφεραν νερό και της έκαναν αέρα, ενώ στο ερώτημα της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη αν χρειάζεται βοήθεια ή αν θέλει να βγει εκτός αίθουσας, η απάντηση ήταν πως απλά ταράχτηκε. Λίγο αργότερα βγήκε από τη δικαστική αίθουσα, με δάκρυα στα μάτια, προσπαθώντας να ηρεμήσει.

Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου θα απολογηθεί ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, επίσης στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας.

Send this to a friend