Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

«Επέπλεε στο νερό - Το εσώρουχό της ήταν σκισμένο»: Τι κατέθεσε ο διοικητής του Λιμενικού στην δίκη Τοπαλούδη

Η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του διοικητή του Λιμενικού Θωμά Ζόβα.

Η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του διοικητή του Λιμενικού Θωμά Ζόβα.

Ο κ. Ζόβας εξιχνίασε τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο και όπως υποστήριξε επέπλεε στο νερό, ενώ το εσώρουχό της ήταν σκισμένο.

«Κατά τη γνώμη μου κάποιος το τράβηξε για να το σκίσει», είπε ο μάρτυρας . Επίσης τόνισε ότι ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά» και ήταν μη συνεργάσιμος με τις αρχές. 1.5rem;">Επίσης, τόνισε ότι ο πατέρας του 21χρονου δεν έδινε απάντηση στο ερώτημά του για το πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις αρχές, «για ένα τετράωρο εξαφανίστηκε».

Αναφορικά με τον δεύτερο 20χρονο κατηγορούμενο ανέφερε πως ήταν «συνεργάσιμος, πολύ ψύχραιμος και καθόλου φοβισμένος».

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Ροδίτη Θεόδωρου Μαντά ο εντολέας του αποδέχεται ότι ήταν συμμέτοχος στην αξιόποινη πράξη, αλλά ο βαθμός της συμμετοχής του θα κριθεί από το δικαστήριο. Επιπλέον δήλωσε πως η δημόσια συγγνώμη του δεν συνδέεται με την αναγνώριση ελαφρυντικού περί μεταμέλειας.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα και σήμερα έδωσαν το παρών γυναικείες οργανώσεις.

Send this to a friend