Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Αποκαλυπτικές καταθέσεις για τον Αρ. Φλώρο και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου

Κατέθεσαν οι δικηγόροι Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Θέμης Σοφός στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου που είναι σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Κατέθεσαν οι δικηγόροι Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Θέμης Σοφός στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου που είναι σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών και ποινικολόγος,  κατέθεσε ότι ο Αριστείδης Φλώρος του ανέθεσε τον Ιούλιο του 2017 την υπεράσπισή του στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ.Αντωνόπουλου και για την υπόθεση της Energa.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Αντωνόπουλος προφυλακίστηκε πριν από λίγες ημέρες για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο να τα βρουν. Έμοιαζε αφύσικο. Το ραντεβού ήταν για τις 18.30 και θα με ενημέρωνε μετά. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω 200-300 χιλιάδες; Μου λέει μιλάμε για πολλά! Του λέω 1 εκ; Και μου λέει βάλε. Του λέω 2; Μου λέει καλά είσαι! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ.Παναγόπουλου ο οποίος δε μίλησε», ανέφερε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Αλ. Λυκουρέζο τον Σεπτέμβριο του 2017:  «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση. Του είπα ότι την Δευτέρα θα ζητήσουμε μια αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα να συμφωνήσει. Μου είπε: «Δε φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ και δικηγόρος, Θέμης Σοφός ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γ. Αντωνόπουλο κατέθεσε:

«Εγώ του πρότεινα ότι θα ήταν καλύτερα να εμφανιστεί να εκθέσει τις απόψεις του και ανάλογα με την έκβαση της δίκης να ασκήσει τις οποίες αξιώσεις σας. Μου είπε ότι η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να μου επιτεθεί γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα άλλαζε απλώς δικηγόρο, αν εγώ έβγαινα από την μέση».

Επίσης ανέφερε ότι δεν του αποκάλυψε τις καταθέσεις των Αλβανών κατηγορουμένων και πως ο Αντωνόπουλος ήταν σίγουρος ότι ο Φλώρος είναι πίσω από την εντολή.

Όσο για τη συνάντηση Αντωνόπουλου Φλώρου, ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε: «Ο Αντωνόπουλος είπε ότι θεωρεί πως ο Φλώρος έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του, αν και δεν έχω αποδείξεις. Ο Φλώρος απάντησε ότι δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί ο ΔΕΣΜΗΕ θα προχωρούσε την υπόθεση και με άλλον δικηγόρο. Στο τέλος της συζήτηση ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπα «εγώ δε θα αξώσω τίποτα άλλο από εσένα» και του λέει και ο Φλώρος «ούτε εγώ» αναφερόμενος σε κάποιες αγωγές που είχε κάνει. Τα βρήκαν μπροστά μου. Με κεφαλαία το λέω". 

Send this to a friend