
ΕΛΛΑΔΑ
Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ μίλησε σήμερα ο δικηγόρος του 16χρονου, που καταδιώχθηκε και πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.
Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό, απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές, υπογραμμίζοντας πως το αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον 16χρονο καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Περιμένουμε το παιδί, ο Κώστας να ανακάμψει και να δείξει δύναμη, 14 χρόνια μετά το περιστατικό, έρχεται σαν τραγική ειρωνεία αυτό το περιστατικό να μας θυμίσει ότι η αστυνομική βία είναι παρούσα και μάλιστα όχι σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία εν ψυχρώ επίθεση εις βάρος ενός ανήλικου για το τίμημα των 20€. Ο αστυνομικός αυτός γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι ο δράστης. Γνώριζε πολύ καλά ότι αυτός, που καταδίωκε δεν πλήρωσε το τίμημα των 20€, ο λόγος, που κλήθηκαν να κάνουν αυτή τη σύλληψη ήταν για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Εκπλιπαρούμε εάν υπάρχει κάποιος, που είδε το περιστατικό, εάν υπάρχει οποιοδήποτε υλικό βιντεοληπτικό ενδεχομένως από παρακείμενες οικίες να επικοινωνήσει.
Έχει ένα παιδάκι 1,5 ετών, ξέρετε αυτό συνηθίζεται στα άτομα Ρομά. Η οικογένειά του αυτό, που κάνει είναι να προσεύχεται και να έχει τη σκέψη της στον 16χρονο.
Από ‘κει και πέρα το εάν αυτή η γενικευμένη χρήση αλόγιστης βίας από την αστυνομία πυροδοτεί αντιδράσεις εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις ή αν θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις.
Υπάρχει για μας ένα αφήγημα, που δυστυχώς έρχεται να δυσκολέψει την κατάσταση. Πρόκειται για το δήθεν αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον Κώστα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.
Καταρχάς κάθε φορά, που υπάρχει μία περίπτωση αλόγιστης αστυνομικής βίας, το αφήγημα είναι το ίδιο. Και στην περίπτωση Σαμπάνη και στην περίπτωση Γρηγορόπουλου, το αφήγημα είναι το ίδιο. Εδώ πέρα αυτό το αφήγημα καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά. Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από το άτομο, το οποίο το καταδιώκει.
Εάν οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι υπάρχει εκείνη τη στιγμή κίνδυνος για τη ζωή τους ή ότι υπάρχει επίθεση, όπως απαιτείται να υπάρχει για να χρησιμοποιήσει το όπλο του κάποιος αστυνομικός, το πρώτο, που θα έπρεπε να κάνει ήταν να εγκαταλείψει αυτή την καταδίωξη. Είχαν τα στοιχεία κυκλοφορίας».
Ροή Ειδήσεων

01/02/2023 | 16:43
Τατσόπουλος: Δύο ώρες περίμεναν οι αστυνομικοί, νόμιζα ότι ήταν για περιφρούρηση και αιφνιδιάστηκα
01/02/2023 | 16:39
Βασίλης Τσεκούρας για την περιπέτεια της υγείας του: «Αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία σε ένα απόγευμα»
01/02/2023 | 16:24
Πτώση Φάντομ – Μητσοτάκης: «Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη»
01/02/2023 | 16:07
Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραμυθιά- Ηλικιωμένος έπαθε καρδιακό την ώρα που οδηγούσε και συγκρούστηκε με φορτηγό
01/02/2023 | 15:44
«Μετά την κηδεία του Μπουλά πήγαμε σε ταβέρνα που μας είχε υποδείξει, είχε προπληρώσει το γεύμα» αποκαλύπτει ο Σαββόπουλος

31/01/2023 | 11:55
Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες

30/01/2023 | 13:55
Σπύρος Πώρος: Ο γιος του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι σε σχέση με την κόρη της Χάιντι Κλουμ
30/01/2023 | 15:17
Αργύρης Παπαργυρόπουλος για Δέσποινα Βανδή και Βασίλη Μπισμπίκη: «Έχω τις αντιρρήσεις μου… όταν έχεις και κάποια παιδιά μεγάλα»
31/01/2023 | 18:48
Η Μαρία Εκμετσιόγλου για τον χωρισμό της: «Ο πατέρας μου μού είπε ότι θα αυτοκτονήσει»

30/01/2023 | 11:48
Αθηνά Δρέττα στο TheCaller: «Αριστερά και Δεξιά δεν υπάρχουν πια παρά ως φαντάσματα του εαυτού τους»

30/01/2023 | 13:48
Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 που έπεσε ανοιχτά της Ανδραβίδας – Αγνοούνται οι δύο χειριστές
30/01/2023 | 10:41
Μάνος Δασκαλάκης – Πρωινό: «Έκανε πρόταση και έδωσε δαχτυλίδι στη νέα του σύντροφο»- Διαψεύδει ο ίδιος

30/01/2023 | 15:21
Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης Ανθής που δολοφονήθηκε από τον σύζυγο της: «Τα εγγόνια μου όταν το έμαθαν ούρλιαξαν»
Δημοφιλή

Ανδραβίδα -Πτώση F-4: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους-Σε εξέλιξη οι έρευνες
