Σάλος στο Ρέθυμνο με δηλώσεις Δημοτικού συμβούλου – Πρότεινε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός | TheCaller Σάλος στο Ρέθυμνο με δηλώσεις Δημοτικού συμβούλου - Πρότεινε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός - TheCaller

Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Γιατί έβαλε το παιδί πάνω στη νεκρή Καρολάιν; – Tι απάντησε ο 32χρονος δράστης στον ανακριτή

ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στο Ρέθυμνο με δηλώσεις Δημοτικού συμβούλου – Πρότεινε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:

«Πρέπει ν’ απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν’ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα. Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Ο δημοτικός σύμβουλος θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε:

«Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όσα ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή»Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του δημοτικού συμβούλου τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και ότι εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη.

Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης διέγραψε Πολοπετράκη από την παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρ.Ν.»:

«Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να ‘ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός.
Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο».

Δήμαρχος Ρεθύμνου: «Ανησυχώ για την τάση που υπάρχει στην κοινωνία και τείνει στη συνταγματική εκτροπή».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης χαρακτήρισε απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν και τόνισε ότι υπάρχει μια τάση στην κοινωνία που τείνει στη συνταγματική εκτροπή.

«Και η τοποθέτηση του Κ. Πολοπετράκη στην εκδήλωση και στο συμβούλιο είναι απαράδεκτη. Ανησυχώ που υπάρχει μια τάση στην κοινωνία που τελικά τείνει στη συνταγματική εκτροπή. Περίμενα το κείμενο του Κώστα Πολοπετράκη να ‘ναι διορθωτικό και απολογητικό και όχι να επεξηγεί ότι εννοεί κυβέρνηση για δυο χρόνια με τον στρατό. Τα ίδια λέει και ο Ερντογάν. Όπου υπάρχει στρατός σημαίνει περιστολή ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών ελευθεριών. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αυτό διδάσκει το συνταγματικό δίκαιο. Ο Κ. Πολοπετράκης είναι μέλος του ΔΣ και θα παραμείνει. Πρώτη φορά έχει διατυπώσει απόψεις που ερεθίζουν πραγματικά το δημοκρατικό φρόνημα του κάθε υγιούς πολίτη και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αυτή τη στιγμή της σύγχυσης, που πραγματικά ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, είναι πολύ εύκολο ο καθένας να ονειρεύεται μια δημοκρατία δικής του κατασκευής. Δεν υπάρχουν πολλές δημοκρατίες πολλών κατασκευών. Υπάρχει σύνταγμα που ισχύει, λέει τι κάνει ο καθένας σε ένα συντεταγμένο κράτος, ποιος νομοθετεί, ποιος κυβερνά, ποιος εκλέγει και ποιος εκλέγεται. Δεν υπάρχει διαδικασία ανάθεσης στον στρατό που να την προβλέπει το σύνταγμα. Μιλάμε για εκτροπή. Εγώ ανησυχώ, Και με τρομάζουν οι τίτλοι «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών». Από τι να απελευθερωθούμε; Εγώ κάνω πρόταση να απελευθερωθούμε από τους κακούς μας εαυτούς και τις κακές μας συνήθειες. Γιατί πρώτοι αντιδημοκράτες είμαστε εμείς που δεν καταλαβαίνουμε τα προσωπικά μας λάθη που οδηγούν στην εκτροπή του πολιτεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σαφώς υπάρχει ζήτημα, δεν θέλω να φτάσουμε στο σημείο απόφασης συμβουλίου ΔΣ να καταδικάσει προσωπικές συμπεριφορές. Στον Κωστή Πολοπετράκη κάνω έκκληση να ξανασκεφτεί αυτά που σήμερα επανέλαβε διότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου και πλαισίου. Σέβομαι την απόφαση ομάδας του. Φαίνεται ότι είναι ομόφωνη η καταδίκη αυτής της στάσης και η διαγραφή. Όλα αυτά όμως έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που εγώ το θέτω ως θέμα στον διάλογο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει όριο και πλαφόν ποιος, τι εκλέγεται και που εκλέγεται. Δεν λέμε να κάνουμε έλεγχο φρονημάτων αλλά πρέπει κάποια στιγμή να υποχρεώσουμε εκείνους που στοιχίζονται ο ένας δίπλα στον άλλο και στην ουσία λένε τα ίδια πράγματα, να κατεβαίνουν και μαζί και να ξέρουμε ποιοι είναι αντίπαλοι της δημοκρατίας και ποιοι όχι. Και δεν αναφέρομαι σε κανένα συνταγματικό κόμμα -για να μην παρεξηγηθώ. Τα πράγματα είναι σοβαρά και ανησυχώ γιατί αρχίζουμε να σκαφτόμαστε έτσι, άνθρωποι που έχουμε άλλη πορεία και άλλη διαδρομή και δεν έχει να κάνει καθόλου με τη συναισθηματική μας σχέση. Ούτε θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει συνέπειες έκπτωσης από άλλες θέσεις ή από την επιτροπή που το δημοτικό συμβούλιο τού ανέθεσε να ηγηθεί, αλλά να επανεξετάσει τον τρόπο που σκέφτεται, γιατί άμα σκεφτόμαστε έτσι σημαίνει ότι έχουμε χάσει το μπούσουλα της δημοκρατίας και πάμε σε ανώμαλα ρήματα».

Πολοπετράκης: Δεν εννοούσα χούντα αλλά οικουμενική με στρατό!

«Προτάθηκε το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών, έτσι παρουσιάζεται η νεοσυσταθείσα οργάνωση, να προσπαθήσει να διαμορφώσει την κοινή γνώμη, ώστε να πειθαναγκαστεί το ίδιο το πολιτικό σύστημα, σε συνεννόηση όλων των Ελλήνων, να προχωρήσουν ας πούμε σε μια οικουμενική, υπηρεσιακή κυβέρνηση με τον στρατό για δυο έτη και εννοώ με πρόσωπα χωρίς κομματικές παρωπίδες, εγνωσμένου κύρους και διαδρομής και καθόλου δεν εννοούσα χούντα, όπως μερικοί βιαστικά το ερμήνευσαν. Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Είμαι εναντίον της γέννησης του φασισμού, φαινόμενο που απλώνεται σιγά-σιγά στην Ευρώπη και απλώνεται και φτάνει και στη χώρα μας» και κατέληξε λέγοντας «στην πραγματική δημοκρατία εμμένω ως το καλύτερο πολίτευμα αρκεί να μην παραποιείται και να μην κακοποιείται. Αυτήν υπηρετώ και θα συνεχίσω να υπηρετώ. Τελικά, νομίζω ότι γίνεται κουβέντα για μια τελείως προσωπική μου θέση. Πολλά λόγια για το τίποτα. Διαπιστώνω πολύ μεγάλη δημοκρατική ευαισθησία μη δικαιολογημένη από συμπεριφορές ορισμένων τόσο κατά το παρελθόν όσο και σήμερα», ανέφερε ο Πολοπετράκης προσπαθώντας να ανασκευάσει  τις δηλώσεις του. 

 

Πηγή: rethnea.gr

Ροή Ειδήσεων

25/06/2021 | 07:29

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα – Το μήνυμα Μητσοτάκη για τα εμβόλια και η συζήτηση στις Βρυξέλλες

25/06/2021 | 07:22

Τα ζώδια σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουνίου

24/06/2021 | 23:53

Ρωσία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγία Πετρούπολη – Τρεις νεκροί

24/06/2021 | 23:31

Γλυκά Νερά: Όταν ο 32χρονος πιλότος είχε κάνει… guest στην εκπομπή του Σπύρου Σούλη (ΒΙΝΤΕΟ)

24/06/2021 | 23:10

ΑΕΚ: Μόνο οι ανακοινώσεις μένουν για Τζαβέλλα

24/06/2021 | 22:52

Πακιστάν: Χαμός με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού – «Για τους βιασμούς φταίει το ελαφρύ ντύσιμο των γυναικών»

24/06/2021 | 22:21

Έντονη κινητικότητα Γερουλάνου

24/06/2021 | 22:07

Τζόκερ – κλήρωση 2302: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για σήμερα Πέμπτη 24/6

24/06/2021 | 22:07

Θρήνος στην Καβάλα: Αυτοκτόνησε αγρότης! Είχε χάσει σύζυγο και παιδί από κορονοϊό

24/06/2021 | 21:57

Στο Βερολίνο ο Τσίπρας με τους Σοσιαλιστές και με ατζέντα τις κοινωνικές ανισότητες

24/06/2021 | 21:56

Σταύρος Δαϊλάκης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

24/06/2021 | 21:51

H Microsoft παρουσίασε τα Windows 11- Δωρεάν η αναβάθμιση από τα Windows 10

24/06/2021 | 21:42

Κορονοϊός – Σουρβίνος για μετάλλαξη Δέλτα: Νέοι και ανεμβολίαστοι τα νέα κρούσματα

24/06/2021 | 21:39

Γλυκά Νερά: «Ρουκέτα» Κατερινόπουλου – «Μήπως ήξερε κάτι η Καρολάιν για τον 32χρονο και απειλούσε να τα βγάλει στη δημοσιότητα»;

24/06/2021 | 21:23

Τσίπρας: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα
Γλυκά Νερά: Γιατί έβαλε το παιδί πάνω στη νεκρή Καρολάιν; – Tι απάντησε ο 32χρονος δράστης στον ανακριτή
Γλυκά Νερά – Νέα δεδομένα: Τα τελευταία λεπτά πριν το έγκλημα – Τι “έδειξε” το smartwatch της Καρολάιν (vid)
Γλυκά Νερά – Μητέρα της Κάρολαϊν: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το παιδί θα μεγαλώσει με την οικογένεια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου»
Σταύρος Δογιάκης: Η… περίεργη αυτοκτονία και τα ερωτήματα – Γιατί δεν έχει «κλείσει» η υπόθεση (vids)
Φρίκη στην Κομοτηνή: 12χρονος βίασε 6χρονο
Άγιος Παντελεήμονας: Έγκυος, με νοητική υστέρηση, χωρισμένη και με δυο παιδιά η 25χρονη που βίασαν – Τη βίασαν δυο φορές