Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δημήτρης Γραικός: Το χρονικό μιας στυγνής δολοφονίας και τα τρία χρόνια ερευνών

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στο θρίλερ της αναζήτησης του 59χρονου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού, η σορός του οποίου βρέθηκε θαμμένη, μαζί με το αυτοκίνητό του, σε σημείο που υπέδειξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του.

Με τον πιο τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος στο θρίλερ της αναζήτησης του 59χρονου επιχειρηματία, Δημήτρη Γραικού, η σορός του οποίου βρέθηκε θαμμένη, μαζί με το αυτοκίνητό του, σε σημείο που υπέδειξε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του.

Ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού είναι ο άνθρωπος που τον είδε τελευταίο το μοιραίο βράδυ της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας στην Θεσσαλονίκη.

Στα σχεδόν τρία χρόνια της εξαφάνισης, η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως μαρτυρίες και στοιχεία, ότι πριν χαθούν τα ίχνη του επιχειρηματία, είχε μια μεγάλη συναλλαγή ύψους 17.000 ευρώ. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η σύζυγός του.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γραικός είχε πει ότι έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα.Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» έχει αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Διαλυνάς.

Τι έλεγε ο έμπορος & καθ' ομολογίαν δολοφόνος

Η Αγγελική Νικολούλη είχε επικοινωνήσει σε παλαιότερη εκπομπή με τον συγκεκριμένο έμπορο, που έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα ακούστηκαν εις βάρος του.

«Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τη γυναίκα του Γραικού αν έδωσα ή δεν έδωσα τα χρήματα. Ό,τι είχα να πω το είπα δέκα φορές στην Ασφάλεια. Τώρα αν του έδωσα ή δεν του έδωσα, αυτοί ξέρουν τι έχει γίνει. Τελείωσε, δεν το συζητώ ξανά. Έχουν γίνει καταθέσεις, υπάρχουν τιμολόγια. Εγώ από την δικιά μου την μεριά είπα όλη την αλήθεια, όπως ακριβώς έχουν γίνει τα πράγματα» τόνισε με κατηγορηματικό ύφος.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση, είπε: «Εμένα μου μπαίνουν διάφορα στο μυαλό αλλά δεν ασχολούμαι γιατί θα μπλέξω χειρότερα. Αν ήξεραν για τα λεφτά, κάποιος θα ενημέρωσε από το σφαγείο».

Όταν η Αγγελική Νικολούλη αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να ήταν απαραίτητα κάποιος μέσα από τα σφαγεία και όχι κάποιος άλλος που μπορεί να γνώριζε ότι εκείνη τη μέρα επρόκειτο να του δώσει χρήματα, τόνισε με έμφαση: «Θα διατυμπάνιζε παντού τι έγινε και τι δεν έγινε; Κάποιος δικός του όμως θα το ήξερε. Όταν χάθηκε ήμουν ο πρώτος που ήρθε να ψάξει η Αστυνομία. Τους έδωσα όλα τα τιμολόγια κατευθείαν, όλες τις καταθέσεις, όλα τα έβγαλαν αντίγραφα και τελείωσε». «Δεν είδα σε άλλη σφαγή να παίρνει χρήματα από τον έμπορο…» «Ακόμη η αστυνομία προσπαθεί να βγάλει άκρη για το τι ακριβώς συνέβη» είπε στην ρεπόρτερ της εκπομπής ο υπεύθυνος των σφαγείων. Ανέφερε πως είχε δει τρεις φορές εκείνη την ημέρα τον αγνοούμενο επιχειρηματία. Το πρωί , το μεσημέρι και το απόγευμα πριν φύγει από τα σφαγεία. Τότε χαιρέτησε όλους όσους ήταν στο κυλικείο και έτρωγαν στο μικρό τσιμπούσι που είχαν στήσει. Είπε πως ο Γραικός είχε προγραμματίσει τη σφαγή των ζώων του και όλοι όσοι ήταν εκεί τότε, ήταν γνωστοί μεταξύ τους.

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε πως στην προηγούμενη σφαγή που ο Γραικός με τον έμπορο βρέθηκαν πάλι μόνοι τους για να κάνουν τις συναλλαγές τους, ήταν παρών και δεν είδε τον έμπορο να δίνει χρήματα στον Γραικό. «Για να λέει εκείνος πως αυτή τη φορά του τα έδωσε, θα ισχύει φαντάζομαι».

Η καθοριστική τροπή

Τον Φεβρουάριο του 2019 όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Δημήτρη Γραικού και χαρακτήριζε ως εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι επίσημα πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Γραικού χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία. Εκδόθηκε σήμερα διάταξη του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος σε μία πολυσέλιδη διάταξη δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία και να σταλεί αμέσως η υπόθεση στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αναλύοντας ένας προς ένα τα γεγονότα…», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Το τραγικό τέλος

Με τον κλοιό να στενεύει όλο και περισσότερο, ο δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού ομολόγησε την δολοφονία του επιχειρηματία και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έθαψε τον άτυχο άνδρα το βράδυ της εξαφάνισής του.

Συγκεκριμένα, τον έθαψε μαζί με το αυτοκίνητό του κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα που του ανήκε.

Send this to a friend