Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: 7χρονο κοριτσάκι έχασε μάνα και πατέρα μέσα σε λίγες ημέρες

ΕΛΛΑΔΑ

Δημόπουλος: Να «θυσιάσουμε» το Πάσχα για ένα καλύτερο καλοκαίρι

«Να μην μετακινηθούν στα χωριά εκατομμύρια άνθρωποι και ζήσουμε τέταρτο και πέμπτο κύμα της πανδημίας».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, προέβλεψε πως θα πρέπει να «θυσιάσουμε» το Πάσχα προκειμένου να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, δεν θα έπρεπε να δούμε μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων το Πάσχα και με την επιστροφή τους να ζήσουμε ένα τέταρτο ή πέμπτο κύμα της πανδημίας.

Αναφορικά με το καλοκαίρι, είπε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τους άνω των 60, ενώ αναμένεται να βοηθήσει πολύ και το εμβόλιο της Johnson & Johnson το οποίο είναι μονοδοσικό.

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία αυτή την στιγμή έχουμε έναν αυξημένο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία. «Δυστυχώς, τις επόμενες μέρες αναμένουμε να συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών των ασθενών που θα χρίζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ», γιατί όπως είπε, ξέρουμε πως υπάρχει χρονική υστέρηση.

Σημείωσε ότι έχουν αλλάξει κάποια στοιχεία και ότι σήμερα υπάρχει λιγότερο ποσοστό ασθενών που μετακινούνται από τις κλίνες covid σε μονάδες σε ΜΕΘ απ’ ό,τι πριν από 6 μήνες που είναι θετικό. Όπως εξήγησε οι λόγοι είναι ότι η πανδημία έχει «μετακινηθεί» ηλικιακά σε νεαρότερα άτομα που ανταπεξέρχονται καλύτερα και ότι υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης θεραπευτικής δυνατότητας των ασθενών.

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: 7χρονο κοριτσάκι έχασε μάνα και πατέρα μέσα σε λίγες ημέρες
Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή που αρνείται το self test για τον γιο της
Εύοσμος: Μητέρα έκανε μήνυση σε λυκειάρχη επειδή δεν άφησε το παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς self test (vid)
Γλυφάδα: Γυναίκες – πελάτισσες καταστήματος πιάστηκαν στα χέρια! «Φύγε από’ δω μωρή π@@» (vid)
Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης
Κορονοϊός – Self test: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να το κάνουν υποχρεωτικά από Δευτέρα – Πρόστιμα μέχρι 1.500 ευρώ για τον εργοδότη