Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Απαράδεκτα τα σχόλια Καψώχα- Τελικά γινόμαστε σάκοι του μποξ

Με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τα σχόλια του Σωτήρη Καψώχα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ΕΡΤ στο ραδιόφωνο και τα πολυμέσα Μαρία Γεωργίου, χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας η παρέμβαση του.

Την ίδια ώρα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ παίρνουν αποστάσεις και από την αντίδραση της ΝΔ καθώς όπως αναφέρουν το γενικευμένο εμπάργκο τιμωρεί όλους τους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε αναφερθεί – μόλις την Πέμπτη - στις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης της ΕΡΤ για την κατάσταση της εταιρίας αλλά και για την “ ποιότητα” μέρους του ενημερωτικού ( τηλεοπτικού ιδιαίτερα ) προγράμματος.

Οι πολιτικές ευθύνες όσων την τοποθέτησαν και την ανέχονται είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.

Είναι, επίσης , προφανές ότι στη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καθένας/-μία φέρει την τελική ευθύνη για τη βαρύτητα και εγκυρότητα των πληροφοριών και των σχολίων του και η Διοίκηση από την πλευρά της κρίνει εκ του αποτελέσματος.

Ως, εκ τούτου, είναι εύλογες οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα, μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρέμβαση δημοσιογράφου- εξωτερικού συνεργάτη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, αντί να επικεντρώσει την αντίδρασή της στο συγκεκριμένο, απαιτώντας όσα μπορούσε να απαιτήσει, επέλεξε να κηρύξει γενικευμένο εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Εν ολίγοις, ¨μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά”.

Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που κάνουμε ευσυνείδητα και με τους κανόνες της δεοντολογίας τη δουλειά μας.

Όπως υπάρχουν και εκατοντάδες υπάλληλοι που κάνουν το ίδιο στις δικές τους ειδικότητες.

Με το εμπάργκο τιμωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αφού, εκτός των άλλων, εμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους και τελικά για άλλη μια φορά γίνονται "σάκκος του μποξ"».

Send this to a friend