• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 17:20

Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

Μεγαλώνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

Μεγαλώνει η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll, που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, η ΝΔ έχει συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και αναμένεται να κερδίσει τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και στην αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30,1% έναντι μόλις 14,7%.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Σύμφωνα με την Opinion Poll αυτά τα πέντε κόμματα θα καταφέρουν να μπουν στην ευρωβουλή.  Οι αναποφάσιστοι των ευρωεκλογών είναι γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης για τις Εθνικές Εκλογές

Στις 14 μονάδες καταγράφεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η ΝΔ έχει ποσοστό 33,8%  με τη διαφορά να φτάνει τις 15,7 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, να συγκεντρώνει 18,1%, το ΚΙΝΑΛ 5,9%, η Χρυσή Αυγή  5,6% και το ΚΚΕ με 5,2%.  Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά το 21,9%, ποσοστό μεγαλύτερο από την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το καταγράφει η έρευνα.

Παράλληλα, ποσοστό 71.4% πιστεύει ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, 76,2% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σωστό τρόπο τα προβλήματα, ενώ 68,6% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την αντιπολίτευση, που ασκεί η ΝΔ.

Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.
 

Send this to a friend