• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 01:07

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δολοφονία Φαίης Μπάχλα: Αντιμετωπίζει ξανά τα ισόβια ο Βαγγέλης Στεφανάκης

Αντιμέτωπος και πάλι με την ισόβια κάθειρξη είναι ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο νεαρός άνδρας που δολοφόνησε την 23χρονη Φαίη Μπάχλα το 2013 στη Νέα Μάκρη και όπως αποκαλύφθηκε διατηρούσε παράλληλη σχέση με τη μεγαλύτερη αδελφή του θύματος, Μαριαλένα.

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε την αναίρεση της απόφασης που «έσπαγε» τη βαριά ποινή και αναγνώριζε ελαφρυντικά στον Βαγγέλη Στεφανάκη, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τα ισόβια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών το οποίο είχε δώσει στον 29χρονο ένα ελαφρυντικό με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια (επιβλήθηκαν 20 χρόνια ) και να έχει σημαντικές πιθανότητες να βγει σε λίγα χρόνια από τη φυλακή.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τώρα, ασκεί αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου για έλλειψη της επιβαλλόμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ειδικότερα κατά το μέρος που αναγνωρίσθηκε στον Βαγγέλη Στεφανάκη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μάλιστα, στην αναίρεση η κυρία Σπυροπούλου ήταν καταπέλτης, περιγράφοντας τα χτυπήματα που δέχθηκε η άτυχη Φαίη Μπλάχα, την συμπεριφορά του δράστη, αλλά και όλα τα σημεία των καταθέσεων βάσει των οποίων δεν θα έπρεπε να του δοθεί το ελαφρυντικό.

Η αδελφή του θύματος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, αφού φέρεται να έπεισε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να πουν ψέμματα ότι η αδερφή της βρέθηκε τυχαία πεσμένη στην άκρη του δρόμου.

Send this to a friend