Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο Σαραλιώτης θέλει να επιστρέψει στην αστυνομία- «Έχω δικαίωμα να το κάνω»

Την επιστροφή του στην Αστυνομία εξετάζει ο Βασίλης Σαραλίωτης, που αθωώθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια.

Την επιστροφή του στην Αστυνομία εξετάζει ο Βασίλης Σαραλίωτης, που αθωώθηκε στην υπόθεση δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης ήταν ο δεύτερος άνδρας της ΕΛ.ΑΣ που συνόδευε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα όταν εκείνος τράβηξε τη σκανδάλη εναντίον του 15χρονου Αλέξη στα Εξάρχεια, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Δράμα δουλεύοντας σε καφετέρια της πόλης.

«Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι. Επειδή ήθελα να μπω στην αστυνομία, μ΄ αρέσει. Οπότε μου λείπει, ναι. Ηταν η δουλειά που ήθελα να κάνω» λέει ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Ολοι οι Ελληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Send this to a friend