Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πού βρίσκονται σήμερα 10 χρόνια μετά Κορκονέας και Σαραλιώτης

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από το βράδυ που ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός σε δρόμο των Εξαρχείων από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από το βράδυ που ο 15χρονος μαθητής, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, έπεσε νεκρός σε δρόμο των Εξαρχείων από τα πυρά του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Μαζί με τον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου καταδικάστηκε και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Δέκα χρόνια, λοιπόν, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, στα 47α του, περνά τον 10ο χρόνο μέσα στις φυλακές, έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Από την άλλη ο Βασίλης Σαραλιώτης, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κασσάνδρας με περιοριστικούς όρους το 2012. Σήμερα, στα 41 του, εργάζεται, κατά πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια σε μια επιχείρηση εμπορίας καφέ στην περιοχή της Δράμας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς απαιτούνται δεκάδες συνεδριάσεις για να παρουσιαστεί το σύνολο του υλικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Δε θα ζητήσω συγγνώμη από ένα 15χρονο»

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ στην προηγούμενη, που έγινε στις 27 Νοέμβρη, ο συνήγορος του Κορκονέα ζήτησε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ένα κείμενο που είχε αναρτηθεί τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο φέρεται ότι συνυπέγραφε και ο Νίκος Ρωμανός, φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο συγκεκριμένο κείμενο ο 15χρονος Αλέξανδρος εμφανίζεται ως να πετά αντικείμενα στους αστυνομικούς το μοιραίο βράδυ.

Η πολιτική αγωγή εκτιμά ότι πρόκειται για απόπειρα ενοχοποίησης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που επιχειρήθηκε και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

Send this to a friend