• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 01:49

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Δολοφονία Τοπαλούδη: Συγγνώμη ζητούν οι γονείς ενός εκ των δύο κατηγορουμένων

Συγγνώμη μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR ζήτησε η οικογένεια ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Συγγνώμη μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR ζήτησε η οικογένεια ενός εκ των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

«Η οικογένεια του νεαρού Ροδίτη αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει για μια ακόμη φορά την οδύνη της για το τραγικό περιστατικό και να διατυπώσει τη δημόσια συγγνώμη της στην οικογένεια του θύματος» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, έχει οριστεί για τις 13 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, πριν από έναν χρόνο στη Ρόδο.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα από το Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Το αίτημα για δίκη στην Αθήνα έγινε δεκτό μετά το οξυμένο κλίμα που επικρατεί για τους δύο νεαρούς κατηγορούμενους στη Ρόδο.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Μετά την αποδοχή από το αρμόδιο Συμβούλιο του Αρείου Πάγου του αιτήματος του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, κου Κτιστάκη, για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμένου κλίματος εις βάρος των κατηγορουμένων από την κοινωνία της Δωδεκανήσου, γεγονός το οποίο συμμεριζόμαστε απόλυτα και το οποίο πιθανότατα θα επηρέαζε και την κρίση των ενόρκων, πλήττοντας τις συνθήκες διεξαγωγής μιας δίκαιης δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, η δίκη εις βάρος των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, την οποία ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας μαζί με τον συνάδελφο Γκιουγκή Ευάγγελο υπερασπίζονται στο βήμα της πολιτικής αγωγής, ορίστηκε για την 13/1/2020 στο Α’ Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών».

Send this to a friend