Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη: «Δεν μπορεί να αναδείξει την Παράταξη- Μαζί με Παπαμιμίκο μοίραζαν καρέκλες»

ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ από την Μαριάννα Λάτση για την αντικαρκινική μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» στη Θεσσαλονίκη

Υπεγράφη η σύμβαση Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας Μαριάννας Λάτση, για τη δημιουργία μιας ακόμη σύγχρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, στα πρότυπα του, εν λειτουργία, Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Αθήνα.

Δείτε επίσης

Ο Πάνος Κιάμος τραγουδά στα αγγλικά και ζητά τη γνώμη του κοινού – Μπορεί τελικά; (vid)
Η Ιωάννα Μαλέσκου έβαλε «φωτιά» στο πλατό του Love It με τη στενή δερμάτινη φούστα και το τσιφτετέλι (vid)

Η κυρία Λάτση, έδωσε το «παρών» στην σεμνή εκδήλωση συνοδευόμενη από τα παιδιά της Εριέττα και Φίλιππο.

Εκεί ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Προέδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Βαγγελης Φιλόπουλους, η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ειρήνη Χατζοπούλου και η Διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή για την υπογραφή της σύμβασης της Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας κας Λάτση.

Εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη τους αμφότερες η κ. Χατζοπούλου όσο κι η κ. Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή μίλησαν για ένα πραγματικό σπουδαίο δώρο και για ένα “ψυχικό συμβόλαιο”-ειδικά στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τομέας της Υγείας λόγω της γενικότερης επιβάρυνσης της πανδημίας. Η νέα αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που θα παραδοθεί από τη Δωρήτρια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εντός του 2021, θα στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στόχος της δωρεάς είναι η αποσυμφόρηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η Μονάδα θα ανήκει οργανικά, μέσω της εξυπηρέτησης τουλάχιστον 35.000 ογκολογικών ασθενών ετησίως-ένας πραγματικά πολυ μεγάλος αριθμός που καθιστά αντιληπτή και τη σπουδαιότητα του έργου.

«Η σημερινή δωρεά είναι μια ακόμη απόδειξη του τι μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί όταν συνεργαζόμαστε σωστά και χωρίς προκαταλήψεις. Είναι και αυτή μια δωρεά των πολλών και όχι του ενός», τόνισε η κυρία Μαριάννα Λάτση. Όπως ανέφερε ακόμη στην ομιλία της: «Πέρασαν ήδη 5 χρόνια από τα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος στην Αθήνα όταν διακριτικά αλλά και αισιόδοξα προσφέραμε για πρώτη φορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και ειδικότερα στον Άγιο Σάββα, έναν χώρο όπου ογκολογικοί ασθενείς θα είχαν τη δυνατότητα λήψης των χημειοθεραπειών τους και διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων σε ένα άρτια εξοπλισμένο και απόλυτα αξιοπρεπές περιβάλλον με τη σιγουριά ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα βρίσκονταν πίσω στο σπίτι τους, δίπλα στους αγαπημένους τους».

Όπως έκανε η ίδια γνωστό, η νέα αποκεντρωμένη Μονάδα με τους περιφερειακούς της χώρους θα εκτείνεται σε περίπου 1.800τμ, θα διαθέτει 41 πολυθρόνες και κρεβάτια για χημειοθεραπείες και θα έχει όλα τα απαραίτητα συνοδά ιατρεία, φαρμακεία και εργαστήρια. Επιπλέον το γεγονός ότι θα εξυπηρετεί έως και 35.000 ασθενείς, σημαίνει ότι θα αποσυμφορήσει καταλυτικά τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Θεαγενείου στη Θεσσαλονίκη, θα περιορίσει τις λίστες αναμονής και θα συμβάλει στον εξορθολογισμό και στη σωστή αξιοποίηση τόσο των χρηματικών πόρων όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου.

Η ίδια μάλιστα έδειξε να έχει βαθιά γνώση και προσωπική εμπειρία του έργου που έλαβε χώρα στο αντικαρκινικό κέντρο του Άγιου Σάββα, τις αυξημένες ανάγκες που εκλήθη αυτό να καλύψει αλλά και το αξιέπαινο έργο των γιατρών γνωρίζοντας “πόσες χιλιάδες χημειοθεραπείες σωτηρίας και ελπίδας”, όπως τις χαρακτήρισε, διενεργήθηκαν από το 2017-οπότε λειτούργησε το Κέντρο- μέχρι σήμερα καθώς και πόσες χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Μιλώντας, δε, για εκείνους και περιγράφοντας τις εμπειρίες της η κ. Λάτση δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της τονίζοντας πως όλοι αυτοί «αποτέλεσαν πρότυπο για τα παιδιά μου», κάτι που ήταν για εκείνη «το σημαντικότερο πειστήριο για να επαναλάβουμε το εγχείρημα αυτό και να προσφέρουμε αυτή την ευλογία της θεραπείας και της παρηγοριάς και σε άλλους συνανθρώπους μας». Βλέποντας πόσο σημαντικά συνέβαλε στην καλυτέρευση της ζωής των ασθενών και των συγγενών τους αποφάσισε να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός ακόμα κέντρου στην συμπρωτεύουσα.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας επισήμανε πως «η σημερινή δωρεά στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι διαρκής και πολυεπίπεδη. Το Ε.Σ.Υ. δεν είναι μόνο μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Ο αγώνας ενάντια στην ασθένεια του καρκίνου αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα. Η σημαντική δωρεά, ύψους 2.000.000 ευρώ, για τη δημιουργία μιας δεύτερης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας που θα φέρει το όνομα του Νίκου Κούρκουλου, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, δίνει ελπίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας και αποδεικνύει πόσα πολλά μπορεί να πετύχει η συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ευχαριστώ προσωπικά την κα Λάτση για την επαναλαμβανόμενη γενναιοδωρία της και την σημαντική στήριξή της στη μάχη κατά του καρκίνου στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Θέμα χρόνου οι τελικές αποφάσεις για τα εμπορικά καταστήματα – Ανάσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου 24ωρου

Βριλήσσια: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς

Κορονοϊός – Βρετανία: Συναγερμός για το εμβόλιο – «Να το μην κάνουν όσοι έχουν σοβαρές αλλεργίες»

Κορονοϊός: Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο Μητροπολίτης Καστοριάς

Επιδότηση έως 5.000 ευρώ: Ποιοι μπορούν να την πάρουν

Ροή Ειδήσεων

08/12/2021 | 23:44

Φάρμα: «Τα’ παιξε» ο Ψωμιάδης με τις «τρέλες» του Γαρδέλη! «Ρε φίλε σφίξε λίγο τις βίδες…» (vid)

08/12/2021 | 23:32

Τουρκία: «Ρινγκ» το Κοινοβούλιο για τον Σοϊλού – Μπουνιές μεταξύ βουλευτών! (ΒΙΝΤΕΟ)

08/12/2021 | 23:18

Παπανδρέου: Έχω δώσει μάχες για την παράταξη – Άκαπνος ο Ανδρουλάκης

08/12/2021 | 22:56

Φάρμα: Δεν τον ήθελε κανείς και σηκώθηκε και έφυγε ο Σταμάτης Γαρδέλης – Το «πήρε βαριά» ο Κουτσαβάκης! (vid)

08/12/2021 | 22:39

Ποιοι είναι οι πραγματικοί αποδέκτες των διεργασιών στις ηγεσίες των κομμάτων;

08/12/2021 | 22:35

Θανάσης Βισκαδουράκης: «Αυτό που είπε ο Θάνος Ασκητής με σημάδεψε – Στην συνέχεια παραιτήθηκα από μία παράσταση»

08/12/2021 | 22:24

Τσίπρας: Το ΚΙΝΑΛ αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον είναι

08/12/2021 | 22:19

Η Φάρμα: Χαμός με το μπάνιο της Κρίστυς Λυκοπούλου – Η αντίδραση της Ηλιάδη

08/12/2021 | 21:57

Καιρός-Προειδοποίηση μετεωρολόγων για πλημμύρες τα επόμενα 24ωρα: Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα

08/12/2021 | 21:47

Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό αγελάδων στην χιονισμένη Φτέρη Αγράφων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

08/12/2021 | 21:37

Αλλάζουν όλα με το πιστοποιητικό νόσησης του κορονοϊού – Πόσο θα διαρκεί πλέον

08/12/2021 | 21:26

Aπεγκλωβισμός 26χρονης από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά της στην Θεσσαλονίκη

08/12/2021 | 21:12

Σοκάρει η περιγραφή της μητέρας της 12χρονης για τον εφιάλτη της σεξουαλικής παρενόχλησης των παιδιών στην Ερμού

08/12/2021 | 21:01

Τζούλια Νόβα: «Περιμένω να γεννήσω από ώρα σε ώρα» (vid)

08/12/2021 | 20:56

Βόλος: Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο! «Είσαι νούμερο και αστείος», είπε ο Μπέος σε δημοτικό σύμβουλο
Νέο Ηράκλειο: «Έβλεπα θλίψη στα μάτια των δύο αδερφών- Ήταν άνεργα…» (ΒΙΝΤΕΟ)
Λάρισα: Iερέας έβαλε video-wall και φωτοκύτταρο στην εκκλησία για να αποφευχθεί ο συνωστισμός
Δολοφονία οδηγού ταξί – Τι είπαν μάνα και κόρη: «Δεν τον σκότωσα εγώ, το έκανε εκείνη, μου είπε να πω ότι με βίαζε»
Νέο Ηράκλειο: Φίλος της οικογένειας αποκαλύπτει το παράπονο του πατέρα
Οδηγός ταξί βρέθηκε κατακρεουργημένος στο κρεβάτι του: Ξεκινά η δίκη – Κατηγορούνται η πρώην σύζυγος και η κόρη του
Θεόδωρος Σκαγιάς: Πέθανε ο «πατέρας» του μπλε σχολικού τετραδίου SKAG