Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Έκοψαν κομμάτι από το αυτί του - Δύο οι εκδοχές για την απαγωγή του αστυνομικού στη Νίκαια- Τι ισχυρίζονται οι δράστες

Στο φως της δημοσιότητας αρχίζουν να έρχονται στοιχεία από τις καταθέσεις των έξι Πακιστανών, που φέρεται να απήγαγαν και να ξυλοκόπησαν αστυνομικό σε σπίτι στη Νίκαια, κόβοντάς του, μάλιστα, κομμάτι από το αυτί του. 

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι Πακιστανοί ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός θέλησε να τους κλέψει, και μαζί με δύο άτομα που τον συνόδευαν μπήκαν στο διαμέρισμά τους για να τους απειλήσουν. Από την άλλη, ο άνδρας που υπηρετεί στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας και είναι ο οδηγός υψηλόβαθμου αξιωματικού είπε στους συναδέλφους του ότι ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας διαπίστωσε ότι μια ομάδα Πακιστανών κινείται ύποπτα. Τους ακολούθησε, όπως είπε, όμως εκείνοι τον αντιλήφθηκαν και του επιτέθηκαν. Τον οδήγησαν όπως περιέγραψε στο διαμέρισμα όπου τον έδεσαν και τον βασάνισαν επί δύο ώρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις τρεις και τέταρτο τα ξημερώματα ένας πολίτης κάλεσε την Άμεση Δράση λέγοντας ότι από διαμέρισμα στην περιοχή της Νίκαιας ακούγεται φασαρία. Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. που έφτασαν στο σημείο έδωσαν μάχη με μεγάλη ομάδα Πακιστανών μεταναστών που φαίνεται ότι εμπλέκονται σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και στη συνέχεια εντόπισαν έναν συνάδελφό τους αστυνομικό δεμένο και άσχημα χτυπημένο. Οι δράστες του είχαν κόψει ένα κομμάτι από το αυτί του.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Πού προσανατολίζονται οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί θεωρούν δεδομένο ότι οι Πακιστανοί εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο τσιγάρων, καθώς βρέθηκαν ανάλογα στοιχεία στο διαμέρισμα στη Νίκαια, δεν μπορούν ωστόσο να εξηγήσουν πως βρέθηκε εκεί ο συνάδελφός τους ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Στο σημείο βρέθηκε και ένα όπλο το οποίο εξετάζεται για να διαπιστωθεί εάν ανήκει στον αστυνομικό.

Ο αστυνομικός δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ στο παρελθόν ωστόσο η έρευνα, μετά και τις καταγγελίες των Πακιστανών που έχουν συλληφθεί, θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση.

Send this to a friend