Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Εγκαταλελειμμένα παιδιά στο «Παίδων»: Εργαζόμενοι κάνουν λόγο για συμμορίες και επιθέσεις σε νοσηλευόμενα παιδιά

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου επί πολλά χρόνια παραμένουν 40 παιδιά, μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου επί πολλά χρόνια παραμένουν 40 παιδιά, μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων εξηγώντας τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη κατάσταση με την εγκατάλειψη των παιδιών.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων παιδιών, καταγγέλλοντας τις επιθέσεις, τους ξυλοδαρμούς και τις συμμορίες που έχουν δημιουργηθεί από κάποια παιδιά στο εσωτερικό του νοσοκομείο, που θέτουν όχι μόνο σε κίνδυνο τα υπόλοιπα παιδιά, που νοσηλεύονται με προβλήματα υγείας.

«Ένα παιδί κυνηγούσε με το ξυραφάκι μια εθελόντρια που είχε έρθει για να τα κουρέψει μετά από εισαγγελική εντολή», αναφέρει μια εργαζόμενη συμπληρώνοντας ότι έπεσε και η ίδια θύμα. «Όταν πήγα τον σταματήσω άρχισε να με δαγκώνει και να μου ρίχνει μπουνιές. Μετά πέταξε το φαγητό του στον τοίχο και έριξε και καρέκλες εναντίον μας. Σε ένα άλλο περιστατικό μάλωναν δύο και είχαμε ένα σπασμένο δάχτυλο. Αφήνουμε τα άρρωστα παιδιά για να ασχοληθούμε με τα εγκαταλελειμμένα. Καλέσαμε την αστυνομία γιατί ένα από αυτά τα παιδιά έδωσε μπουνιά στην κοπέλα που εργάζεται ως σεκιούριτι. Επίσης μια εκπαιδευόμενη δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι. Αυτά γίνονται σε καθημερινή βάση. Δεν έχουν αφήσει τζάμια και πόμολα στις νέες κλινικές».

Τα περιστατικά βίας, όμως, δε σταματούν εδώ.  «Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη η επιθετικότητα, δρουν ως συμμορία και είναι επικίνδυνα για να παιδιά που είναι άρρωστα και νοσηλεύονται με πρόβλημα.Έχουμε τραυματισμούς ακόμη και διακίνηση ναρκωτικών. Στερούμε 40 κλίνες σε παιδιά που έχουν πρόβλημα υγείας».

Η Αναστασία Μανούκα προϊσταμένη στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική δεν διστάζει να πει ότι πλέον κινδυνεύει και η ζωή των εργαζομένων. «Τα παιδιά χτυπούν τον κόσμο και τους νοσηλευτές και χθες ήρθε η αστυνομία. Έχουν χτυπήσει μέχρι και γονέα που είχε φέρει παιδάκι για νοσηλεία. Οι νοσηλευτές ασχολούνται με αυτά και όχι με τα άρρωστα. Τις προάλλες είχαν πάρει μια σιδεριά και έσπασαν τις τζαμαρίες από την αίθουσα των φοιτητών. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά. Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερη. Κινδυνεύει η ζωή μας. Ήρθε χθες η αστυνομία τρεις – τέσσερις φορές. Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Δεν είμαστε ίδρυμα, είμαστε νοσοκομείο».

Για τα ίδια προβλήματα έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΑ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Δείτε εικόνες από τους θαλάμους των εγκαταλελειμμένων παιδιών:

Send this to a friend