• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 00:24

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είπαν στον μοναδικό αστυνομικό του ΣτΕ κουκουλοφόροι

Δεκάδες μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν εχθές Δευτέρα στο ΣτΕ, χωρίς ωστόσο να πειράξουν τον μοναδικό αστυνομικό που φύλαγε το κτήριο. 

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», φέρεται να είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών Διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό. Η ομάδα του Ρουβίκωνα πέταξε μπογιές και έσπασε το μηχάνημα ελέγχου στην είσοδο, ενώ έσπασε και τα τζάμια στα παράθυρα.

Πουθενά η αστυνομία

Εντύπωση, αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί γιατί η ΕΛ.ΑΣ. είχε αφήσει έρμαιο στις ορέξεις των βανδάλων το ΣτΕ, ενώ ηγετικό μέλος των κουκουλοφόρων είχε προαναγγείλει επίθεση μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. «Μόλις μας έγινε ενημέρωση από τη συνήγορό μας. Ασκήθηκε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης στη Σύρο. Θα δικαστούν οι σύντροφοί μας ξανά. Το μήνυμα ελήφθη και θα απαντηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τελικά ο μοναδικός αστυνομικός που ήταν εκεί ενημέρωσε, ωστόσο μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις οι δράστες είχαν εξαφανιστεί και οι αστυνομικοί έμειναν να μαζεύουν μπογιές και γυαλιά.

Send this to a friend