Αθήνα

 

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

32
Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο φωτεινός «Φαίδων» των ελληνικών γραμμάτων με το σκοτεινό τέλος

ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση από ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία – Έχουμε πολλούς θανάτους και διασωληνωμένους καθηγητές

Με τη συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων στο «κόκκινο» οι εκπαιδευτικοί αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν πολλοί θάνατοι συναδέλφων τους και κυρίως σε Πέλλα, Θήβα και Θεσσαλονίκη και ζητούν να μην ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τώρα, αλλά τον Ιανουάριο,με περισσότερα μέτρα ασφάλειας και καλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Σακελλαρόπουλος – Τσαμπάς: Οι αντιδράσεις για Μαραντόνα στο «Να το δούμε στο VAR»
«Επίθεση» Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Ολοφάνερες πλέον οι ευθύνες της κυβέρνησης για το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Οι καθηγητές – μέσω της Ομοσπονδίας τους – επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα παρατηρήθηκαν πολλοί θάνατοι εκπαιδευτικών ενώ αρκετοί  είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία. Όπως υπογραμμίζει στο ethnos.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη, έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ μεγάλος αριθμός βρίσκεται σε νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση (διασωληνωμένοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από την ημέρα που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος. «Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και όχι με τους ίδιους όρους που άνοιξαν στην έναρξη της χρονιάς και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη να εξασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνεται χωρίς προβλήματα», λέει ο κ. Τσούχλος και υπογραμμίζει ότι: «Από την ήμερα που άνοιξαν τα σχολεία έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Η υπουργός έχει να μας δει από τις 8 Οκτωβρίου και δεν απαντά στο αίτημα για νέα συνάντηση. Για το λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα πάει την Πέμπτη στις 13:00 στο υπουργείο και θα ζητήσει συνάντηση με την κυρία Κεραμέως. Ταυτόχρονα συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν ανοιχτά σχολεία αλλά με ασφάλεια για όλους». Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η κυρία Κεραμέως, δηλώνει ότι δεν έχει παρθεί απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι «θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε». Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση γνωρίζουν, ότι σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να γίνουν πολλές προσαρμογές στην εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έγινε και πέρυσι, ή να μην εφαρμοστεί ο θεσμός της Τράπεζας θεμάτων για την Α’ Λυκείου, όπως προβλέπει το πρόγραμμα μέχρι στιγμής.

Για τους λόγους αυτούς μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν πολλές αναπροσαρμογές της εκπαιδευτικής διαδικασίας παρά το γεγονός ότι πλέον η τηλεκπαίδευση λειτουργεί σχετικά ομαλά, αλλά σε κάθε περίπτωση η δια ζώσης διδασκαλία είναι απαραίτητη για την αφομοίωση της ύλης. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΙΕΠ, έχει μπει ήδη στη διαδικασία πρότασης για μείωση της ύλης στις πανελλαδικές του 2021,αφού είναι δεδομένο ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση και κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που δεν υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων για τη βοήθεια αυτών των μαθητών.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, δηλώνουν στο ethnos.gr, ότι «παρά το γεγονός ότι ακόμη είναι νωρίς να παρθούν οριστικές αποφάσεις, πρέπει να παρακολουθούμε την κατάσταση στα σχολεία καθημερινά, ώστε όταν έρθει η ώρα να δώσουμε λύσεις σωστές για όλα τα παιδιά και να μην υπάρχουν αδικίες».

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Νότης Σφακιανάκης: «Οπλοφορώ γιατί κινδυνεύει η ζωή μου» – Τι είπε στους αστυνομικούς για την κοκαΐνη

Οι αριθμοί της πανδημίας θα κρίνουν τις ημερομηνίες για τα… «ανοιχτά» Χριστούγεννα – Τι αναμένουν και τι προσδοκούν κυβέρνηση και ειδικοί

Παγώνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη- Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο»

Ροή Ειδήσεων

screenshot 2023 12 10 101004

10/12/2023 | 10:13

Έφυγε από την Τουρκία ο γιος του Προέδρου της Σομαλίας – Εμπλέκεται σε θανατηφόρο τροχαίο – Διεθνές ένταλμα σύλληψής του

10/12/2023 | 10:01

Γεράσιμος Γεννατάς για το πρόωρο τέλος του Έρωτα Φυγά: «Μένουμε χωρίς δουλειά 5 μήνες πριν τελειώσει το συμβόλαιό μας»

10/12/2023 | 09:55

Το ζεϊμπέκικο της Όλγας Γεροβασίλη στην πρεμιέρα του Μαργαρίτη
loupaki

10/12/2023 | 09:35

Η Ευγενία Λουπάκη καταγγέλλει δολοφονία χαρακτήρα μετά την απάντηση του διευθυντή του «Κόκκινου»

10/12/2023 | 09:28

Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

10/12/2023 | 09:09

Καίτη Φίνου: «Πρέπει να έφυγα για λίγο από τη ζωή…»
dei xromatista timologia

10/12/2023 | 09:04

Στα φετινά επίπεδα οι τιμές του ρεύματος και στις αρχές του 2024 – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα νέα τιμολόγια

10/12/2023 | 08:43

Ζώδια: Ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

10/12/2023 | 08:21

Microsoft, Google και άλλοι παγκόσμιοι τεχνολογικοί κολοσσοί στην Ελλάδα – Οι μεγάλες επενδύσεις και τα επόμενα βήματα
screenshot 2023 12 10 080718

10/12/2023 | 08:10

Αγωνία για την 40χρονη Κατερίνα από το Λεβίδι που αγνοείται από την Τέταρτη

10/12/2023 | 08:00

Ακριβότερο κατά 20% το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

10/12/2023 | 07:53

Γιώργος Σεφέρης: Στις 10 Δεκεμβρίου 1963 τιμάται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας- Ήταν το πρώτο Νόμπελ για την Ελλάδα
gaza 5

10/12/2023 | 07:46

Το δίκτυο της Χαμάς καταρρέει, δηλώνει ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου

10/12/2023 | 07:43

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 10 Δεκεμβρίου

10/12/2023 | 07:39

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
dialegontas to teleio doro gia tis giortes pic lifestyle
Εορτολόγιο: 9 Δεκεμβρίου, γιορτάζει η Άννα!
ipiccy image 2023 12 05t211150.649 scaled 1
Όλιβερ: «Το χάσκι κακοποιήθηκε φρικτά από άνθρωπο – Δεν μπορεί κανένα ζώο να κάνει τέτοιες πράξεις» επιμένει η κτηνίατρος που το εξέτασε πρώτη στην Αράχωβα
mat rentis arthro
Δεύτερο κρίσιμο 24ωρο για τον 31χρονο αστυνομικό – Εσπευσμένα στην Αθήνα η οικογένειά του
screenshot 22
Ρόδος: 15χρονος θύμα bullying – Του κατέβασαν το παντελόνι ενώ τον μαγνητοσκοπούσαν – Οι πρώτες συλλήψεις
screenshot 6
Συγκίνηση στην οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη: Βαφτίστηκε ο ανιψιός του και πήρε το όνομά του
1200 c3aa9b33 cdf8 4c21 bdad e92991715ee5
Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη, δεν έγινε καμία σύλληψη – Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας