Αθήνα

23 oC

αίθριος καιρός

Έκαψαν την σημαία των ΗΠΑ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκεται αυτήν την ώρα η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί αποφάσισαν να κάψουν τη σημαία των ΗΠΑ.

Έξω από το Πολυτεχνείο βρίσκεται αυτήν την ώρα η πορεία για το Πολυτεχνείο, όπου νεαροί αποφάσισαν να κάψουν τη σημαία των ΗΠΑ.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα,  έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, έφτασε πριν από λίγο η πρώτη πορεία που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων- Φυλακισθέντων Αντιστασιακών, ενώ ακολούθησαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Εικόνες από την πορεία

Το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση. Οι πύλες του Πολυτεχνείου, όπως και κάθε ανώτατου ιδρύματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα έκλεισαν.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι πορείες των φοιτητικών συλλόγων έξω από το Πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με πορεία θα κατευθυνθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου θα περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης.

Ήδη έχουν κλείσει και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», ενώ η Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας είναι περιτριγυρισμένη από κλούβες.

Η πορεία της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη ελληνική σημαία

Send this to a friend