Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος - Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

4 τραυματίες από κεραυνό στην Ακρόπολη

Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης μετά τον τραυματισμό 4 ατόμων από κεραυνό την Τετάρτη. 

Έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης μετά τον τραυματισμό 4 ατόμων από κεραυνό την Τετάρτη. 

Ειδικότερα, κεραυνός έπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή του Ερεχθείου, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις αρχαιοφύλακες. ΜΟΙΡΑΣΟΥ TO 103 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα επιτέθηκαν σε 18χρονο έξω από σχολείο -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ξέσπασμα Έκτορα Μποτρίνι: «Ο influencer είναι ένας ηλίθιος τεμπέλης..» Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόποληςγια το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια. Όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

Send this to a friend