Αθήνα

21 oC

βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

ΕΛΛΑΔΑ

Ε ρε και ήταν άλλη κυβέρνηση, τι θα γινόταν… Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη καρκινοπαθή

Διακανονισμό για τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ ήθελε να κάνει μια γυναίκα άνεργη καρκινοπαθής, ωστόσο δε στάθηκαν ικανά τα επιχειρήματά της για να πείσει την επιχείρηση και έτσι της έκοψαν το ρεύμα...

Διακανονισμό για τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ ήθελε να κάνει μια γυναίκα άνεργη καρκινοπαθής, ωστόσο δε στάθηκαν ικανά τα επιχειρήματά της για να πείσει την επιχείρηση και έτσι της έκοψαν το ρεύμα.

Και όταν κατάφερε με κόπο να δανειστεί 450 ευρώ για να κάνει διακανονισμό, η ΔΕΗ και το κράτος της γύρισαν την πλάτη!

Σύμφωνα με το newsit.gr, η κυρία Δήμητρα είναι άνεργη εδώ και ένα χρόνο. Το χρέος της στη ΔΕΗ έχει φτάσει τα 2.500 ευρώ. Ξεκίνησε από ανεξόφλητους λογαριασμούς. Το περασμένο καλοκαίρι κατάφερε να κάνει διακανονισμό και να πληρώνει τις δόσεις αλλά ως άνεργη δεν μπορούσε να τακτοποιεί και τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Τον Οκτώβριο πήγε ξανά στα κεντρικά της ΔΕΗ για να βγει μια λύση. Όπως δηλώνει της είπαν πως έπρεπε να πληρώσει περίπου 500 ευρώ για να μη γίνει διακοπή. Αλλά δεν είχε να τα πληρώσει και έτσι της έκοψαν το ρεύμα.

Με το σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, η ηλικιωμένη μητέρα της άνεργης γυναίκας έπεσε και υπέστη πολλαπλά κατάγματα. Η ιστορία της κινητοποίησε τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», που πριν από ένα μήνα, πήγαν στο σπίτι της και της επανασυνέδεσαν το ρεύμα.

Για να υπάρξει όμως και τυπική επανασύνδεση του ρεύματος, αφού η γυναίκα ήθελε να αποπληρώσει το χρέος της αλλά με δόσεις, η καρκινοπαθής κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 450 ευρώ (τα οποία μάζεψε με δανεικά) προκειμένου να τα δώσει ως προκαταβολή για έναν ευνοϊκότερο διακανονισμό.

Αλλά όπως κατήγγειλε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος «Δεν Πληρώνω» τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η γυναίκα ως προκαταβολή δεν έγιναν δεκτά από τη διευθύντρια στα κεντρικά της ΔΕΗ.

Η ίδια δηλώνει πως τα περίπου 400 ευρώ που κατάφερε να μαζέψει δεν ήταν αρκετά και όπως της είπαν από τη ΔΕΗ απαιτούνταν περισσότερα από 900 ευρώ για να γίνει η επανασύνδεση! Και τα ζήτησαν από μια γυναίκα που το μοναδικό της εισόδημα είναι η σύνταξη των 340 ευρώ που παίρνει η κατάκοιτη μητέρα της, με την οποία μένει και προσέχει.

Όταν ενημέρωσε τη ΔΕΗ για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ίδια και η μητέρα της, της είπαν να καταθέσει αίτηση για να δουν αν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο. «Ήταν πολύ ευγενής η κυρία αλλά καθόλου συνεργάσιμη. Μας δέχτηκε, αλλά με το γράμμα του νόμου, δεν ήταν πρόθυμη να κάνει κάτι παραπάνω. Δεν ξέρω κι αν μπορούσε» λέει η κυρία Δήμητρα.

Πηγή: newsit.gr

Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο
«Πνίγηκε» η Εύβοια! Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια – Εγκλωβίστηκαν κάτοικοι
Μάτι – Αποκάλυψη «Βήματος»: Ο βασικός υπεύθυνος για τα εναέρια μέσα έπινε καφέ με εθελόντρια της Πυροσβεστικής
Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 152 νέα κρούσματα- Πόσα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ακρωτηριάστηκε η Έρρικα Πρεζεράκου – Πήγε καλά το χειρουργείο μετά το ατύχημα με σκάφος στην Κύθνο
Μια νεκρή γυναίκα στην Εύβοια από την σφοδρή κακοκαιρία – Πνίγηκε μέσα στο σπίτι της