Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θαύμα! Εξαφανίστηκαν 3.000 πρόσφυγες μέσα σε μια ημέρα από τα νησιά...

Θαύμα! Εξαφανίστηκαν 3.000 πρόσφυγες μέσα σε μια ημέρα από τα νησιά...

Παραξενεύει η επίσημη καταμέτρηση των προσφύγων από την κυβέρνηση, αφού μέσα σε ένα 24ωρο εξαφανίστηκαν 3.000 πρόσφυγες, καθώς τα σημερινά στοιχεία κάνουν λόγο για 49.000 ανθρώπους, ενώ πριν από μια ημέρα ήταν πάνω από 52.000...

[adsense]

Ειδικότερα, η κυβέρνηση δια του συντονιστικού για το προσφυγικό ανεβάζει σήμερα τον επίσημο αριθμό των εγκλωβισμένων σε όλη την επικράτεια σε 49.085, αριθμός μειωμένος, δηλαδή, κατά 3.000 σε σχέση με αυτόν της Τρίτης όταν ξεπερνούσαν τους 52.000 χωρίς κανείς να γνωρίζει πού πήγαν ή που βρίσκονται αυτοί οι 3.000 άνθρωποι.

Από τη σύγκριση των δύο πινάκων προκύπτει ότι η μεγάλη διαφορά παρατηρείται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου πλέον σύμφωνα με την κυβέρνηση βρίσκονται 3890 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ ένα 24ωρο πριν βρίσκονταν 5.775. Φαίνεται, πως η κυβέρνηση από το αποτυχημένο δόγμα των ανοικτών συνόρων που οδήγησε στην μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα εγκλωβισμού και διαλογής των προσφύγων, περνά στην πολιτική της αποτροπής και των κλειστών κέντρων κράτησης.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα, τα κράτη θα επιμείνουν στο κλείσιμο των συνόρων, αφήνοντας την απομονωμένη πια Ελλάδα με το πρόβλημα της υποδοχής και της διαλογής των μεταναστών.

[adsense]

Είναι αμφίβολο εάν τα ευρωπαϊκά κράτη θα δεχθούν αύξηση του αριθμού των προσφύγων στο έδαφός τους, πέρα από τις 72.000 θέσεις που έχουν απομείνει, ενώ και οι τρομαγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες δύσκολα θα εμφανιστούν αλληλέγγυες. Όσο κι αν είναι άδικο αφού οι πρόσφυγες είναι τα πρώτα θύματα του ISIS, τα γεγονότα θα στρέψουν την προσοχή στα μέτρα ασφαλείας, θα ενισχύσουν τις ξενοφοβικές τάσεις και θα επισφραγίσουν την σκλήρυνση της στάσης των ευρωπαϊκών κρατών έναντι των προσφύγων και μεταναστών, όπως είχε ξεκινήσει μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι.

Send this to a friend