• Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου
  • 15:10

Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Άκης Τσοχατζόπουλος- Τι υποστήριξε για τις μίζες της Ελβετίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο υπόδικος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος βρέθηκε και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενος για σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας ο πρώην υπουργός πέρασε και πάλι το κατώφλι των δικαστηρίων προκειμένου να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκε σε ένα ασφαλιστήριο ζωής.

Το επίμαχο ποσό, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος το εισέπραξε ως μέρος της μίζας  για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του πρώην υπουργού αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ενώ του επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το εν λόγω συμβόλαιο το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του εξαδέλφου του Νίκου Ζήγρα που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ωστόσο, ο Νίκος Ζήγρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του φέρεται να  «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη , κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποία φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

«Ποιος σας τα είπε αυτά;»: Έξαλλος ο Τσοχατζόπουλος

Mάλιστα, βγαίνοντας από τον, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να σχολιάσει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ότι «επένδυσε» μίζα ύψους 700.000 ευρώ σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής.

«Ποιος σας τα είπε αυτά;», διερωτήθηκε αρχικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αυτή η κατηγορία με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια από ανεύθυνες, καταχρηστικές στάσεις θεσμών και πολιτών».

«Επομένως αυτά μόνο μέσα από τς διαδικασίες τις θεσμικές της δικαιοσύνης μπορούμε να τα απαντήσουμε», είπε ο ίδιος.

«Επί της ουσίας περιμένω να αρχίσουν αυτές οι διαδικασίες» έκλεισε τη δήλωση που έκανε ο πρώην υπουργός, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες από δικαστικές πηγές ότι κατηγορείται πως για να σβήσει τα ίχνη μίζας φρόντισε να «αξιοποιήσει» ποσό €700.000 για ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Send this to a friend