Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εξέλιξη- «φωτιά»! Καλούνται σε απολογία Δούρου, Ψινάκης και άλλοι 18 για την τραγωδία στο Μάτι

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης είναι ανάμεσα στα 20 πρόσωπα που καλούνται από τους εισαγγελείς Ζαγοραίο, Φιστόπουλο και Σπυρόπουλο την ερχόμενη εβδομάδα ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για να δώσουν εξηγήσεις για τυχόν πράξεις ή παραλήψεις που οδήγησαν στο θάνατο 99 ατόμων κατά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 

Είκοσι πρόσωπα θα κληθούν επόμενη εβδομάδα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ανάμεσα τους η  περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, όπως και ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελου Μπουρνούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειώνεται, ότι όλοι οι παραπάνω έχουν μηνυθεί από συγγενείς των θυμάτων και καλούνται να δώσουν εξηγήσεις και για το σύνολο των αδικημάτων που τους καταλογίζουν οι οικογένειες των θυμάτων.

H απάντηση της Δούρου

«Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας στην Αν. Αττική», δήλωσε η Ρένα Δούρου σχετικά με την κλήση του Εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Επίσης, ανέφερε ότι «ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους, απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο Β' βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Send this to a friend