
ΕΛΛΑΔΑ
Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας, με έναν ακόμα οικισμό -τον πέμπτο- να προστίθεται στη λίστα με όσους αναγκάστηκε να εκκενώσει η Πυροσβεστική, λόγω της έκτασης της πυρκαγιάς.
Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει στο ethnos.gr ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος «η κατάσταση είναι ανεξέλεκτη». Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τον δήμο Κορινθίων, φαίνεται να έχουν καεί κάποια σπίτια και να έχουν υποστεί υλικές ζημιές κάποια ακόμη.
Στο σημείο έσπευσαν ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Κάτοικος της περιοχής είπε στον Realfm 97,8 πως έχουν καεί σπίτια και αρκετός κόσμος έχει καταφύγει στην παραλία.
“Το σπίτι μου είναι δίπλα από το στρατόπεδο στις Κεχριές. Έχουν εκκενωθεί τα σπίτια, η φωτιά είναι ακριβώς δίπλα μας. Έχουν καεί ήδη σπίτια. Ήρθαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα, έπειτα από δύο ώρες. Εμείς έχουμε εκκενώσει το σπίτι μας, έχουμε φύγει και έχουμε κατέβει στην παραλία” είπε η κ. Μανίνα Λέκου στον Realfm.

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Νέα εξέλιξη: Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί δεν κατεβάζουμε ποτέ τη μάσκα στο πηγούνι μας

Αλέξης Κούγιας: Μηνύσεις κατά πάντων – Τι λέει για Καπουτζίδη και για την «επαγγελματία κυρία» της Μυκόνου, παρουσιάστρια του OPEN
