Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Λέσβο! Πήραν τις καραμπίνες οι πολίτες – Εγκλώβισαν αστυνομικούς

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο και τη Χίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τραυματισμό δυο αστυνομικών από πυρά καραμπίνας στη Λέσβο, με τους αστυνομικούς να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Λέσβο και τη Χίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον τραυματισμό δυο αστυνομικών από πυρά καραμπίνας στη Λέσβο, με τους αστυνομικούς να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Επίσης, μία κλούβα των ΜΑΤ «γαζώθηκε» από καραμπίνες, με τους αστυνομικούς να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άρον άρον το σημείο για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά συνεχιζόμενων επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και πολιτών, που διαμαρτύρονται για τη νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το μεσημέρι μεγάλος αριθμός διαμαρτυρόμενων έφθασε μέσα από δασικές οδούς στην περιοχή του Καβακλή, όπου βρίσκεται η υπό επίταξη περιοχή για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Αστυνομικοί που αποχωρούσαν από τα μέτωπα, κατευθυνόμενοι στην πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκαν επίθεση διαδηλωτών, οι οποίοι τους υποχρέωσαν να μπουν σε στρατόπεδο της περιοχής Παγανή, όπου και αποκλείστηκαν.

Εξάλλου, μόνο σήμερα, έως το μεσημέρι στο νησί είχαν τραυματιστεί άλλοι 43 αστυνομικοί, ενώ και οκτώ τραυματίστηκαν στη Χίο.

«Στα κάγκελα» οι αστυνομικοί – Έντονη δυσφορία της ΠΟΑΣΥ

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους, με αποκορύφωμα –όπως λένε- την εισβολή κατοίκων της Χίου στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες της ΥΜΕΤ.

«Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν οι δυνάμεις. Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ και της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών θα μεταβεί τα χαράματα στην Χίο και στη Λέσβο προκειμένου να απαιτήσουν την επιστροφή των συναδέλφων πίσω. Δεν θα φύγουμε μέχρι τούτο να γίνει πράξη», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Εκφράζουμε, την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, τη μια για το «μεταναστευτικό» και το «πανεπιστημιακό άσυλο», την άλλη για τη διεξαγωγή συνεδρίων και την ψήφιση νομοσχεδίων και, όπως όλα δείχνουν, προσεχώς με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Τόσο οι αιφνίδιες επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η κατακραυγή που προκαλούν, όσο και οι άστοχες – απερίσκεπτες ενέργειες μεμονωμένων ατόμων, ενστόλων και μη, στην Αθήνα, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλικού της αστυνομίας προς τον πολίτη και την κοινωνία. Απεναντίας, στρώνουν το έδαφος για τη διεύρυνση του χάσματος με την κοινωνία, απαξιώνοντας την αστυνομία και αφήνοντας απροστάτευτους τους συναδέλφους μας, σε άδικες και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα, επιθέσεις».

Send this to a friend