Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επέστρεψε σπίτι του ο Τσοχατζόπουλος- Έπεσε στην αγκαλιά της Σταμάτη μόλις έφτασε (ΒΙΝΤΕΟ)

Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την χθεσινή απόφαση του πενταμελές Εφετείου Αναστολών, που δέχθηκε χθες ότι συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και αποφάσισε την αποφυλάκισή του μέχρι τη συζήτηση της αναίρεσης.

«Με περιμένει η γυναίκα μου και ο γιος μου», είπε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στους δημοσιογράφους καθώς περνούσε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από το Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Να ευχαριστήσω την διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν.

Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίο χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και την θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω.

Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στην γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους γνωστούς και μη, το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βιώνω το διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε το διωγμό εναντίον μου.

Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς να είναι πιο ανθρώπινες»

Υπενθυμίζεται ότι 80χρονος Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της αγοράς των υποβρυχίων και των TOR M1 και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε μόλις κατά ένα έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση.

Επέστρεψε στο σπίτι του

Στο σπίτι του στο Χαλάνδρι έφτασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος μετά την αποφυλάκιση του.  Στην είσοδο τον περίμενε η Βίκυ Σταμάτη που τον υποδέχτηκε με μια αγκαλιά λέγοντάς του «σε ταλαιπώρησαν πολύ».

Send this to a friend