• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 01:38

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έκτροπα και τραμπουκισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Έκτροπα και τραμπουκισμοί στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Πρωτοφανής καταγγελία, για βία και ύβρεις, στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής. «Αυτός δεν είναι δικηγόρος, είναι υποκείμενο της τρούμπας», φώναξαν παριστάμενοι στο ακροατήριο που καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος συνήγορος υπεράσπισης επιτέθηκε σε βάρος νεαρής γυναίκας η οποία  παρακολουθεί τη διαδικασία. και ενός αλλοδαπού δημοσιογράφου.

Φέρεται να χαστούκισε την κοπέλα στη διακοπή της δίκης και να απώθησε βίαια τον 28χρονο δημοσιογράφο που καλύπτει τη δίκη Alp kayseriliogluΌπως υποστηρίζει η ίδια η κοπέλα και πιστοποιούν και μάρτυρες του επεισοδίου δέχτηκε λεκτική επίθεση και στη συνέχεια ένα χαστούκι από τον δικηγόρο, Στ.Καρυδομμάτη.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο οι οποίοι συνέστησαν στα θύματα της επίθεσης να καταθέσουν εάν το επιθυμούν μήνυση σε βάρος του δικηγόρου για να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.
Απ΄ την πλευρά τους πάντως παρόντες αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι δεν είδαν το περιστατικό.

Ο ίδιος ο καταγγελόμενος συνήγορος υποστηρίζει ότι επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί επεισόδιο σε βάρος του Γ. Ρουπακιά , που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο.

"Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του...πήγε κατευθείαν προς τον Παύλο Φύσσα [...] Οταν τον συνέλαβε ο αστυνομικός μετά το μαχαίρωμα ,ο συνοδηγός του αυτοκινήτου και δυο -τρεις ακόμα επιχείρησαν να τον απελευθερώσουν...".

Πρόκεται για χαρακτηριστκά αποσπάσματα από τη σημερινή μαρτυρία στη δίκη της Χ.Α. της Παρασκευής  Καραγιαννίδου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα. Η κοπέλα που περιέγραψε το γεγονότα λεπτό προς λεπτό , καθώς τρομαγμένη παρακολουθούσε την επίθεση που δέχτηκε ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του, ήταν κατηγορηματική αναφορικά με κομβικά ζητήματα της υπόθεσης.

Κατά την εκτίμησή της, η επίθεση ήταν οργανωμένη και εξελίχτηκε πολύ γρήγορα και συντεταγμένα, ενώ ο Γ. Ρουπακιάς πήγε στο σημείο συνεννοημένος να σκοτώσει. "Στην ουσία εκείνο το βράδυ την είχαν στημένη", τόνισε η κοπέλα.

[adsense]

Είπε επί λέξει η μάρτυρας:

"Ο Ρουπακιάς ήξερε πολύ καλά τον στόχο του...ήξερε που να πάει όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο...αλλά και οι άλλοι που ήδη χτυπούσαν τον Φύσσα δεν αιφνιδιάστηκαν .φαινόταν σαν να υπήρχε συννεννόηση...πήγαν αμέσως πίσω από τον Ρουπακιά και του άνοιξαν χώρο για να μην μπορεί να ξεφύγει ο Φύσσας".

"Τρεις χτυπούσαν έναν"

Η φοιτήτρια Παρασκευή Καραγιαννίδου, ξεκίνησε την κατάθεσή της στο δικαστήριο, περιγράφοντας την επίθεση από την αρχή μέχρι το τέλος. "Στις 17/9  του 2013 γύρω στις εντεκάμισι το βράδυ καθόμαστε με την Δήμητρα Ζώρζου σε ένα παγκάκι επί της οδού Τσαλδάρη... δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση. Κάποια στιγμή ακούσαμε φωνές, φασαρία... από αρκετά άτομα...

Πρόεδρος: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Είδαμε μια παρέα γύρω στα εφτά άτομα να περνάνε το δρόμο και να έρχονται προς τα πάνω...δεν έκαναν όμως αυτοί τη φασαρία ...αλλά περίπου τα είκοσι -τριάντα άτομα που έρχονταν πίσω τους και φαίνονταν απειλητικοί, ακούσαμε ένα "τρέξτε" από κάποιους από τους εφτά και κάποιοι άρχισαν να τρέχουν...σκόρπισαν οι περισσότεροι ...προηγουμένως είχαν περάσει και κάποιοι πιτσιρικάδες, φίλαθλοι του Ολυμπιακού...

Πρόεδρος: Σας έκανε κατι εντύπωση από τους 20-30;

Μάρτυρας: Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, αρβύλες, κάποιοι μαύρα παντελόνια και κάποιοι παραλλαγής... όλοι ήταν κοντοκουρεμένοι. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αντιπαράθεση φιλάθλων μετά κατάλαβα ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο. Δεκα-δεκαπέντε από τους απέναντι άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα από την οποία είχαν μείνει τρεις...άρχισαν να τους χτυπάνε, κρατούσαν και κράνη... δύο -τρεις χτυπούσαν έναν ...οι άλλοι είχαν κάνει κλοιό γύρω τους... Δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση ...ήταν ένας εναντίον τριών... οι υπόλοιποι απέναντι εμψύχωναν αυτούς που έδερναν τα παιδιά. Αρχικά τρόμαξα, σηκώθηκα από το παγκάκι και κοιτούσα στο σημείο της επίθεσης ...έγιναν όλα πολύ γρήγορα ...κάποιοι πετάγονταν και πίσω από τους κάδους ....είδα ένα αυτοκίνητο από τα δεξιά που σταμάτησε πλάγια στο πεζοδρόμιο ακριβώς στο σημείο που δέχονταν επίθεση τα παιδιά, βγήκε ο οδηγός και έπιασε κατευθείαν ένα από τα παιδιά που χτυπούσαν, οι άλλοι του άνοιξαν χώρο για να μην μπορει να ξεφύγει.

Πρόεδρος: Γνωριζόντουσαν;

Μάρτυρας: Σιγουρα, δεν αιφνιδιάστηκαν ,φαινόταν να είχε υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους, πήγαν πίσω του ...αυτός έπιασε τον Φύσσα με το το αριστερό του χέρι, είδα κάποιες κινήσεις που έκανε με το δεξί χέρι, εκείνος δεν μπορούσε να αντιδράσει ...μετά από λίγο είδα που τον άφησε και πήγε προς το αυτοκίνητο, τότε ήρθαν δύο αστυνομικοί...ακούω τότε τον Φύσσα να φωνάζει "όχι εμένα,αυτόν πιάστε, με μαχαίρωσε στην καρδιά" .Ο αστυνομικός έβγαλε έξω τον οδηγό και βγήκε και κάποιος από τη θέση του συνοδηγού.

Πρόεδρος: Πώς ήταν;

Μάρτυρας: Ψηλός, αδύνατος, με κοντό μαύρο μαλλί....με μαύρη μπλούζα, έτρεξε με άλλους 2-3 να ελευθερώσουν  τον οδηγό από τους αστυνομικούς ...κάποιος κλώτσησε τον αστυνομικό... όταν έτρεξε προς τα εκεί η γυναίκα αστυνομικός, αυτοί έφυγαν τρέχοντας. Στο αστυνομικό τμήμα στο Κερατσίνι έφεραν το Ρουπακιά, τον είχαν σε ένα γραφείο χωρίς χειροπέδες, μπαινόβγαινε από το γραφείο που τον είχαν βάλει. Ο διοικητής ζήτησε να κλείσουν την πόρτα και τότε κατάλαβα ποιος ήταν. Εγώ δεν τον αναγνώρισα εκείνη τη στιγμή.

Πρόεδρος: Αναγνωρίσατε τον συνοδηγό;

Μάρτυρας: Μου έδειξαν φωτογραφίες... Δύο από αυτούς που μου έδειξαν μου ταίριαζαν στον σωματότυπο αλλά δεν ήμουν σίγουρη.

Πρόεδρος: Για δες τις τώρα...

Μάρτυρας: Θυμάμαι μόνο τον Ρουπακιά ...πρεπει να τους δω όρθιους τους άλλους.

Πρόεδρος ( προς κατηγορούμενους): Σηκωθείτε όρθιοι.

Μάρτυρας: Ο δευτερος με το μαύρο σακάκι (σ.σ. ο κατηγορούμενος Γ. Καζαντζόγλου) ταιριάζει στον σωματότυπο με τον συνοδηγό... Η επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια μου ήταν οργανωμένη, ήταν όλοι μαζί και έφυγαν όλοι μαζί , δεν ήταν σκόρπιοι... φάνηκε πως ήταν συνεννοημένοι και τα ρούχα τους ήταν ίδια... Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήξερε πολύ καλά τον στόχο του...που να πάει ακριβώς. Στην ουσία την είχαν στημένη...

"Εν ψυχρώ δολοφονία"

Νωρίτερα, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής σχολίασαν την μαρτυρία της φοιτήτριας Δήμητρας Ζώρζου, αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. "Η μάρτυρας κατεδάφισε την υπερασπιστική γραμμή της συμπλοκής",  είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής  υπογραμμίζοντας ότι στην κατάθεση της έκανε λόγο για "ασύμμετρη βία, πολλά άτομα, ένοπλα, οργανωμένα που κινήθηκαν εναντίον του Παύλου Φύσσα αλλά και για εν ψυχρώ δολοφονία".

Όπως επεσήμαναν, από τη μαρτυρία της "προκύπτει ο στρατιωτικός χαρακτήρας της ΧΑ και απεδείχθη οτι υπήρξε επίθεση απο τάγμα εφόδου το οποιο ανήκε στην ΧΑ. Δεν υπήρξε συμπλοκή αλλα άδικη επίθεση εναντίον του Φύσσα". Μάλιστα, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ήταν περαστική από την περιοχή και "έδρασε ως πολίτης  με θάρρος που δεν ειναι προστατευόμενη μάρτυρας".

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορουμένων έβαλε κατά της αξιοπιστίας της κ. Ζώρζου δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η ίδια "είπε ότι είναι βαθειά πολιτικοποιημένη και αυτό καθιστά πρόδηλη την εμπάθεια μέχρι  παροξυσμού σε βάρος των κατηγορουμένων". Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, η μάρτυρας υπέπεσε "σε πρωτοφανείς  και εξόφθαλμες αντιφάσεις ενώ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις απαντούσε πως δεν θυμάται". "Δεν συνεισέφερε παρά μόνο με ανακρίβειες", είπε χαρακτηριστικά η υπεράσπιση συμπληρώνοντας: "Προφανώς δεν ήταν στο σημείο που αναφέρει". Ως " κραυγαλέα περίπτωση ψευδορκίας" χαρακτήρισε - τέλος- την κατάθεση της  κοπέλας ο Ν.Αντωνιάδης, εκ των συνηγόρων του Ν.Μιχαλολιάκου.

Πηγή: TheToc.gr

Send this to a friend