
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Η ανακοίνωση:
«Απολύτως ψευδές και ακραία δυσφημιστικό για την Ελληνική Αστυνομία το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Συντακτών
Σε σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Συντακτών δημοσιεύθηκε με αβασάνιστη σκοπιμότητα, καταγγελία περί δήθεν βασανισμού του Παπαζαχαρουδάκη Αριστοτέλη κατηγορούμενου για σωρεία αδικημάτων στα γεγονότα της Τρίτης 9ης Μαρτίου στη Ν. Σμύρνη.
Οι καταγγελίες της εφημερίδας είναι απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την Ελληνική Αστυνομία.
Απαιτείται από την Εφημερίδα των Συντακτών η δημοσίευση της διάψευσης στον ίδιο χώρο της εφημερίδας και με τον ίδιο τρόπο.
Η πραγματικότητα έχει ως εξής:
Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έως ότου οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών Αρχών, ούτε ο ίδιος ούτε η δικηγόρος του με την οποία είχαν ανεμπόδιστη επικοινωνία, εξέφρασαν οποιαδήποτε καταγγελία για βασανισμό ή κακοποίηση, ούτε επιθυμία να εξετασθεί ή να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειώνεται ότι στον κρατούμενο χορηγήθηκαν από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του τα απαραίτητα έγγραφα γνωστοποίησης των δικαιωμάτων που κατέχει υπό την ιδιότητα του κρατουμένου, τα οποία προσυπέγραψε και συσχετίσθηκαν με τη δικογραφία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια καταγγελία για βασανιστήρια είχε κάνει ο κατηγορούμενος και όταν είχε πάλι συλληφθεί για βανδαλισμό στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη.
Για την πληρέστερη ενημέρωση παρέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:
Ο κ. Παπαζαχαρουδάκης προσήχθη την 20:45 ώρα της Τετάρτης 10ης Μαρτίου κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για τα κακουργήματα α)απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού β) έκρηξης γ) κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, δ) εμπρησμού από πρόθεση. Την Πέμπτη 11 Μαρτίου οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμμελειοδικών Αθηνών και ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για τα ανωτέρω αδικήματα. Στην συνέχεια ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθεί ενώπιον της το Σάββατο 13 Μαρτίου.
Επαναλαμβάνεται εμφατικά ότι σε ολόκληρο το διάστημα της μεταφοράς του στην ΓΑΔΑ αλλά και της κράτησής του δεν υπήρξε καν αιτίαση περί άδικης μεταχείρισης ούτε από τον ίδιο ούτε από την συνήγορο του.
Σημειώνεται τέλος ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιληφθεί με εντολή εισαγγελέα, όλων των καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης βίας εκ μέρους αστυνομικών για τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου».
Ροή Ειδήσεων

26/03/2025 | 18:58
Νίκος Αναστόπουλος για Κωνσταντίνο Καρέτσα: «Εάν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή, πρέπει να μείνει προσγειωμένος»
26/03/2025 | 18:24
Πως διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός, οι τριετίες, οι μισθοί στο δημόσιο και το επίδομα ανεργίας από την 1η Απριλίου 2025
26/03/2025 | 18:17
Αυτοκτονία στον Βόλο: «Ο 18χρονος ένοιωθε βαθιά μοναξιά, τον είχαν απομονώσει οι συμμαθητές του»

26/03/2025 | 18:10
Λακωνία: Ο σοκαριστικός διάλογος του πατέρα της 15χρονης με αστυνομικό – «Ήπια λίγο, ζαλίστηκα και της έδωσα το τιμόνι»
26/03/2025 | 18:06
Ο Γιώργος Καρκάς μετά την κατάθεση του Σπύρου Μπιμπίλα: «Εξευτελισμένος, εγωπαθής, κοινωνιοπαθής, νάρκισσος»
26/03/2025 | 17:55
Καλλιθέα: Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι για ληστείες – Έκλεβαν συνομηλίκους απειλώντας τους με μαχαίρι

26/03/2025 | 17:45
Υπάλληλος της Βουλής συνελήφθη μετά την παρέλαση – Προσπαθούσε να γράψει υβριστικά συνθήματα στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
26/03/2025 | 17:11
Θρίλερ με τον θάνατο αστέγου σε εστιατόριο της Αθήνας – Εργαζόμενοι τον μετέφεραν εκτός για να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές
26/03/2025 | 16:59
Χάρης Βαρθακούρης: Μας πήρε οικογενειακώς η μπάλα, δεν ξέρω πόσοι από εσάς πιστεύετε στο μάτι ή τη γλωσσοφαγιά

26/03/2025 | 16:50
Νέα Σμύρνη: Σύλληψη δύο 13χρονων – Λήστεψαν τον ίδιο ανήλικο δύο φορές μέσα σε 48 ώρες

25/03/2025 | 19:50
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος «πάγωσε» την Κατερίνα Καινούργιου: «Ερχόμουν από Θεσσαλονίκη και πήγα να πεθάνω»
26/03/2025 | 15:42
Σπύρος Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: «Ο Γιώργος Καρκάς χρησιμοποιείται ως μάρτυρας υπέρ του Πέτρου, του είχα κάνει πρόταση για σύμφωνο συμβίωσης»
26/03/2025 | 16:14
Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»
25/03/2025 | 16:00
Κόνι Μεταξά για τον χωρισμό της από τον Μάριο Καπότση: «Δεν τον μισώ, θα σας τα πω όλα αναλυτικά»
26/03/2025 | 11:00
Έλενα Τοπαλίδου: «Δεν πληρούσα τις βιολογικές προϋποθέσεις της γυναίκας για τη μητρότητα»

26/03/2025 | 14:10
Ανδρέας Παπανδρέου: Τεράστιο πισωγύρισμα για τις ΗΠΑ η στάση του Τραμπ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής
25/03/2025 | 22:30
Πένθος για την Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Πέθανε ο πατέρας της ανήμερα της 25ης Μαρτίου
26/03/2025 | 11:56
Επεισόδιο Μπιμπίλα με Φιλιππίδη στη δίκη: -Πάμε έξω να τα πούμε – Εγώ παλεύω για τη ζωή μου εδώ, εσύ είσαι για πλάκα

26/03/2025 | 10:00
Φιλίτσα Καλογεράκου: Γιατί απείχε τηλεοπτικά μετά τη μεγάλη επιτυχία της «Μαρίας της Άσχημης»
26/03/2025 | 12:00
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: «Πιστεύω στη μετεμψύχωση, ότι είναι προκαθορισμένα τα πράγματα και ξαναερχόμαστε»
25/03/2025 | 17:17
Καταγγελία 13χρονης για βιασμό σε βάρος 47χρονου – Θείος φίλης της ανήλικης ο φερόμενος δράστης
Σχετικά Άρθρα

Χρήστος Κούγιας «κόλαφος»: «Πρώην συνεργάτες λοιδορούν τον πατέρα μου μετά τον θάνατό του και για την προσωπική του ζωή»
