Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια - Φεύγουν τα ΜΑΤ κι έρχονται οι πεζές περιπολίες

Μέσα στις επόμενες ώρες η ΕΛΑΣ. ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει πεζές περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μέσα στις επόμενες ώρες η ΕΛΑΣ. ετοιμάζεται να εφαρμόσει ένα νέο σχέδιο που θα περιλαμβάνει πεζές περιπολίες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με αυτό ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει αστυνομικούς σε μικρές ομάδες να περιπολούν πεζοί σε όλους τους δρόμους της περιοχής των Εξαρχείων. Την ίδια ώρα, θα αποχωρήσουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την περιοχή. Θα εμφανίζονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων.

Μάλιστα πολλές φορές θα υπάρχει συνδυασμός πεζών περιπολιών με εποχούμενες περιπολίες που θα αποτελούνται κάποιες φορές από μηχανάκια της ομάδας «Δράση» και άλλες από τα μικρού κυβισμού μηχανάκια, που περιπολούν στο κέντρο της Αθήνας.

Θα αποχωρήσουν παράλληλα οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την περιοχή. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί με τη βαριά εξάρτηση που είχαμε συνηθίσει να βρίσκονται στα στενά γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, θα αποτελούν σε λίγες ώρες παρελθόν και τη θέση τους θα πάρουν οι πεζές περιπολίες.

Θα εμφανίζονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εκτεταμένων επεισοδίων. Οι επιτελείς της Κατεχάκη έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, ώστε να πάψει να περιοχή που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και να γίνει πιο έντονη η παρουσία της αστυνομίας με υπηρεσιακές ομάδες που είναι αποκλειστικά για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας – όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε άλλη γειτονιά της πρωτεύουσας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε τη Δευτέρα (10/02) και πάλι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ζήτησε από τους αρμόδιους αξιωματικούς να είναι όλα έτοιμα, ώστε να αστυνομεύεται η περιοχή από πεζούς αλλά και εποχούμενες περιπολίες που θα έχουν στόχο την καταπολέμηση της εγκληματικότητας του δρόμου αλλά και να «καθαρίσει» μια και καλή από τις συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών που για χρόνια λυμαίνονται την περιοχή.

Η πρώτη εφαρμογή του νέου δόγματος περιπολιών στα Εξάρχεια θα περιλαμβάνει, μάλιστα, ελέγχους από τροχαία και δημόσια τάξη αλλά και από δημοτικούς αστυνομικούς.

Send this to a friend