• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 13:47

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Έτοιμη για «πόλεμο» στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ; Στέλνει τρακτέρ, γερανό, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ για το… ΚΕΠ!

Έτοιμη για «πόλεμο» στα Εξάρχεια η ΕΛΑΣ; Στέλνει τρακτέρ, γερανό, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ για το… ΚΕΠ!

Το πήραν απόφαση στην Αστυνομία και θα επέμβουν τελικά για την απομάκρυνση του αναρχικού «ΚΕΠ» από την Πλατεία Εξαρχείων.

Έτσι, λοιπόν επιστρατεύουν γερανοφόρο όχημα ακόμη και… τρακτέρ, συνεπικουρούμενα από ομάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ.

Η αστυνομία περιμένει το πράσινο φως από την πολεοδομία για να μπει στα Εξάρχεια και να απομακρύνει το κοντέινερ – ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα από την ΕΛ.ΑΣ έχουν ετοιμάσει το σχέδιο και περιμένουν την αυτονόητη διαπίστωση της πολεοδομικής παράβασης. Σύμφωνα με το σχέδιο απομάκρυνσης στην πλατεία Εξαρχείων η αστυνομία θα στείλει:

τρακτέρ για να σύρει το βαρύ κοντέινερ

γερανοφόρο όχημα για να το σηκώσει και να το απομακρύνει

τρεις διμοιρίες ΜΑΤ,

δύο ομάδες ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας),

στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας

ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει και την ύπαρξη ασθενοφόρου.

Υπενθυμίζεται ότι το κοντέινερ των 9 τετραγωνικών μέτρων εγκαταστάθηκε με άγνωστο τρόπο στις 8 Απριλίου 2017 και… εγκαινιάστηκε μετά από 10 ημέρες από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», στην οποία συμμετέχουν δώδεκα αντιεξουσιαστικές κινήσεις μεταξύ των οποίων η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, το κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, τέσσερις ακόμη συλλογικότητες, δύο καταλήψεις, το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και τρεις ακόμη συνελεύσεις αντιεξουσιαστών.  Το χαρακτηρίζουν πολιτικό περίπτερο, που αποσκοπεί στο να «συμβάλει στην πολιτική αναβάθμιση του χώρου ως όχημα για την ριζοσπαστικοποίηση και συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας».

Σε άλλο κείμενο-προαναγγελία της εγκατάστασης του κοντέινερ αναφέρονταν χαρακτηριστικά: «Τα αγαπημένα  μας Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα συμμετέχοντας σε ομάδες άμεσης δράσης, επιτιθέμενοι σε τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, κομματικά γραφεία, αστυνομικούς στόχους, κάμερες ασφαλείας, ελεγκτές, φασιστικά γραφεία».

Send this to a friend