Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ:”ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ», λέει στο TheTOC o Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, Μάνος Ελευθερίου απαντώντας σε ερώτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Με ποιο σκεπτικό άραγε; «Ετσι μας έκαναν. Κοιτάξτε, οι Ελληνες εμπιστευθήκαμε τα τελευταία χρόνια  νέα πρόσωπα.Ελύσσαξε να βγει ο Γιωργάκης. Του την κάναμε τη χάρη. Βγήκε ο Γιωργάκης. Δεν τον ψήφισα, αλλά βγήκε. […]

Δυστυχώς θα ψηφίσω ΝΑΙ», λέει στο TheTOC o Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, Μάνος Ελευθερίου απαντώντας σε ερώτηση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Με ποιο σκεπτικό άραγε;

«Ετσι μας έκαναν. Κοιτάξτε, οι Ελληνες εμπιστευθήκαμε τα τελευταία χρόνια  νέα πρόσωπα.Ελύσσαξε να βγει ο Γιωργάκης. Του την κάναμε τη χάρη. Βγήκε ο Γιωργάκης. Δεν τον ψήφισα, αλλά βγήκε. Μετά ελύσσαξε να βγει ο Σαμαράς. Τον ψήφισαν κι αυτόν – ούτε αυτόν ψήφισα εγώ. Ελύσσαξε μετά κυριολεκτικά να κυβερνήσει οΤσίπρας. Δεν τον ψήφισα ούτε εκείνον. Αποδείχτηκαν και οι τρεις ότι βλάπτουν τη Συρία το ίδιο (σ.σ. στίχος του Κωνσταντίνου Καβάφη…) Και βεβαίως είμαι διαλυμένος….»

Ο μεγάλος μου φόβος: Να μη συμβεί όπως και τότε…

Ο μεγάλος φόβος του 77χρονου Μάνου Ελευθερίου όπως μας τον εξέφρασε είναι «να μην αγριέψει ο κόσμος και οδηγηθούμε σε εμφύλιο. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί ακόμα μια φορά στην Ελλάδα…»

«Το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε στην Ευρώπη. Είμαστε κατά κάποιον τρόπο “κουκουλωμένοι”. Κι απέναντι οι εξωτερικοί εχθροί…. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, να μείνουμε και στο Ευρώ και στην Ευρώπη».

 Σε τι πιστεύει και σε τι ελπίζει ο Μάνος Ελευθερίου;

«Δεν πιστεύω στα θαύματα των Αγίων. Οτι έκαναν, έκαναν. Οι Αγιοι αυτοί έχουν άλλα προβλήματα, έχουν προβλήματα κι άλλων λαών. Πιστεύω στα θαύματα κι ότι θα γίνει κάτι. Και υποπτεύομαι ότι θα γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Είναι μια λύση ανάγκης. Δεν θα λύσουν τα προβλήματα αλλά θα καταπιούμε το αυγό χωρίς να το καταλάβουμε. Εχω εμπιστοσύνη σε όσους πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν κι ελπίζουν. Εστω κι αν ξέρουν ότι δεν θα γίνει».

Με 17 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ στον Άλιμο- Οι πρώτες εικόνες από το σημείο (ΒΙΝΤΕΟ)
Η τελευταία παρουσία του Γιώργου Καραϊβάζ στην τηλεόραση, λίγο πριν από τη δολοφονία του (ΒΙΝΤΕΟ)
Ψευδής η είδηση για κόμπρα στην Πάτρα (EIKONEΣ)
Γιώργος Καραϊβάζ: Ποιος ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος που εκτέλεσαν με 17 σφαίρες στον Άλιμο
Γιώργος Καραϊβάζ: Τα τελευταία του ρεπορτάζ λίγες στιγμές πριν από τη δολοφονία του (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιώργος Καραϊβάζ: Συντετριμμένη και υποβασταζόμενη η σύζυγός του δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί (ΒΙΝΤΕΟ)