Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο κοσμηματοπώλης που κατηγορείται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 73χρονος κοσμηματοπώλης ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια.

Το δικαστήριο του επέβαλε περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 73χρονος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, όπως τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, που είναι κακουργηματικού βαθμού, αλλά και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ο κοσμηματοπώλης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως οι αντιδράσεις του είχαν στόχο αφενός να εμποδίσουν τον 33χρονο να διαφύγει, καθώς είχε μπει στο κατάστημα του με σκοπό τη ληστεία, αφετέρου να προστατέψει τη ζωή του και την ζωή άλλων, γιατί το 33χρονο θύμα τούς απειλούσε με ένα σπασμένο γυαλί.

Νωρίτερα, εξάλλου, έξω από την Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του Ζακ Κωστόπουλου, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα υπέρ του θύματος.

Για τη συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του Κωστόπουλου κατηγορείται και ένας 56χρονος μεσίτης, που δήλωσε σχετικά: «Δεν καταλάβαινε τίποτα. Βγήκε. Τον αφήνω και βγαίνει. Κάνει μία κίνηση με το μαχαίρι για να με χτυπήσει, του πιάνω το χέρι, του γυρίζω τον καρπό, του φεύγει το μαχαίρι από τα χέρια, το παίρνω με τα χέρια μου, το πετάω μέσα στο κατάστημα και τον αφήνω. Σαφώς ληστεία ήταν. Σαφώς. Tο μαχαίρι γιατί το κράταγε;» και συνεχίζει: «Η επιθετικότητά του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την ώρα που έσπευσαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, βούτηξε το γυαλί και πήγε να τους το καρφώσει τη στιγμή που έσπευσαν να τον βοηθήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Send this to a friend