• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 01:27

Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ελλάς το μεγαλείο σου! 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν μισθό γενικού γραμματέα...!

Ελλάς το μεγαλείο σου! 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν μισθό γενικού γραμματέα...!

Εν γνώσει του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου είχαν τις απολαβές, που έχει ένας υψηλόβαθμος γενικός γραμματέας…

[adsense]

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο μείωσης των μισθών υπουργών και βουλευτών (για τους τελευταίους μέσω φορολόγησης), ανακάλυψε πως περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως ειδικών επιστημονικών κατηγοριών, σε βάθος χρόνων, είχαν συνδέσει τις μισθολογικές τους απολαβές με τους υψηλόμισθους γενικούς γραμματείς υπουργείων, με αποτέλεσμα, όταν αποφασιζόταν αύξηση σε αυτούς, να... παρασύρει και άλλους 5.000.

Σήμερα μπορεί ο μισθός των γενικών γραμματέων να είναι της τάξης των 2.800 ευρώ καθαρά, ωστόσο εκπρόσωποι τους διαμαρτυρήθηκαν στο υπουργείο για περαιτέρω μειώσεις και έτσι... αποκαλύφθηκαν.

Η διόρθωση αυτής της κατάστασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις περίπου 25% των μισθών υπουργών και βουλευτών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τον επόμενο μήνα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Send this to a friend