• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 23:20

Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Με γυναίκες αστυνομικούς εκκένωσαν το Ελληνικό - Μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από το πρώην αεροδρόμιο

Με γυναίκες αστυνομικούς εκκένωσαν το Ελληνικό - Μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από το πρώην αεροδρόμιο

H επιβίβαση προσφύγων και μεταναστών ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν λίγα λεπτά, από την αίθουσα αφίξεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Σε τέσσερα πούλμαν του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έχουν επιβιβαστεί 168 άτομα ώστε να μεταφερθούν στη Θήβα και σε δύο αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το τμήμα αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων.

Στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θήβα. Η διαδικασία εκκένωσης συνεχίζεται στα γήπεδα χόκει και μπέιζμπολ.

«Η Οργάνωση προσέφερε τον τελευταίο χρόνο υποστήριξη στους πρόσφυγες σε θέματα ψυχικής και αναπαραγωγικής υγείας και αυτή η διαδικασία εκκένωσης δεν μας βοηθάει να έχουμε συνέχεια στην περίθαλψη που προσφέρουμε. Ελπίζουμε αυτή η συνέχεια να υπάρξει» ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ρεμπέκα Μάρει.

Από νωρίς τα ξημερώματα ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στον καταυλισμό του Ελληνικού προκειμένου να εκκενώσουν τον χώρο από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν σε αυτόν τους τελευταίους μήνες. Περίπου 150 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και γυναίκες, βρέθηκαν στο σημείο από τις 4:40 τα ξημερώματα.

Η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί, με τους αστυνομικούς να τοποθετούν κορδέλες στην κεντρική είσοδο του παλιού αεροδρομίου και να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από τον χώρο.

Χθες βράδυ μοιράστηκαν στους πρόσφυγες ειδικές συσκευασίες για να μαζέψουν τα πράγματά τους, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξαν αντιρρήσεις από την πλευρά των προσφύγων για τη μεταφορά τους. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως αρκετοί από τους μετανάστες, που διαμένουν στον καταυλισμό του Ελληνικού, στο παρελθόν είχαν αντιδράσει έντονα στο ενδεχόμενο μίας μετακίνησης τους με ορισμένους να απειλούν ακόμα και να αυτοπυρποληθούν.

Send this to a friend