Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μουζουράκης: Στα 14 μου μπάρμπας στο καφενείο με έβαλε στο αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Στρατός: ΕΔΕ μετά το σάλο από βίντεο σε μονάδα Τεθωρακισμένων

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τίτλο «Αλβανοί δίνουν παραγγέλματα σε Έλληνες Στρατιώτες», το οποίο, μετά το σάλο έφτασε και στη Βουλή, με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να ανακοινώνει ότι έγινε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι.

Το βίντεο αναρτήθηκε στo instagram στις 15 Ιανουαρίου και παρουσιάζει δύο νεαρούς στρατιώτες που υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, σε μια μονάδα τεθωρακισμένων, να κάνουν πλάκα.

Στο βίντεο οι δύο νεαροί Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κατάγονται από την Αλβανία, φορώντας στο κεφάλι τους μπερέ μιλούν στην κάμερα στα αλβανικά. Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο στρέφεται προς μία ομάδα ατόμων δίνοντας το παράγγελμα: «Επιλαρχία, προσοχή. Σημειωτόν, εμπρός μαρς», ενώ βάζει την ίδια ομάδα να φωνάξει μία λέξη στα αλβανικά.

Αμέσως μετά το σάλο, κινητοποιήθηκε το Γενικό Επιτελείο Στρατού ώστε να εξακριβωθεί η γνησιότητά του. Στη συνέχεια, διατάχθηκε ΕΔΕ και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές στους εμπλεκόμενους. Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

«Στους δύο οπλίτες θητείας άμεσα υπαιτίους, επιβλήθηκαν οι προσήκουσες, για το μέγεθος του παραπτώματος που υπέπεσαν, πειθαρχικές ποινές και ελέγχθηκαν πειθαρχικά τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα της Μονάδας, για τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη απορρεουσών έμμεσων ευθυνών», είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η βιντεοσκόπηση και η ανάρτηση αυτής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία μάλιστα ολοκληρώθηκε άμεσα», ανέφερε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης
Nέα ανακοίνωση Κούγια: «Καταλαβαίνω ότι σου κατέστρεψα το «προϊόν» Κατερίνα Καινούργιου»
Συνελήφθη η «αφέντρα» που κατηγορείται για τον εκβιασμό του ράπερ Lamanif
Ξέσπασε η Ανθούσα Μάτη για Κουφοντίνα! «Ο αδερφός μου δεν μπορεί να σηκωθεί απ’ τον τάφο, έγινε κόκκαλα»
Επισημοποιήθηκε η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού – Ζητά συγγνώμη μέσω επιστολής
«Ποιος αφαίρεσε το γέλιο σου;» – Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της κοπέλας του 23χρονου φαντάρου που αυτοκτόνησε