Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

ΕΛΛΑΔΑ

Ντροπή! Σώζουν ζωές και δεν έχουν λεφτά να ταΐσουν τα σκυλιά- Στη “ζητιανιά” οι διασώστες της 2ης ΕΜΑΚ

Σοβαρότατο πρόβλημά συντήρησης, φροντίδας και ιατρικής παρακολούθησης των σκύλων της 2ης ΕΜΑΚ, που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουν οι συνοδοί τους, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα καθορισμένα κονδύλια εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Σοβαρότατο πρόβλημά συντήρησης, φροντίδας και ιατρικής παρακολούθησης των σκύλων της 2ης ΕΜΑΚ, που στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουν οι συνοδοί τους, καθώς δεν έχουν καταβληθεί τα καθορισμένα κονδύλια εδώ και περίπου 2 χρόνια.

Τέσσερα εκπαιδευμένα σκυλιά υπάρχουν στην 2η ΕΜΑΚ. Δυο γερμανικά ποιμενικά, ένα μαλινουά και ένα λαμπρατόρ είναι τα τέσσερα εκπαιδευμένα σκυλιά που ζουν δίπλα σε άντρες της υπηρεσίας.

Τα δυο από αυτά ζουν στο κτίριο της ΕΜΑΚ, ενώ τα άλλα δυο τα έχουν πάρει στα σπίτια τους, οι συνοδοί τους.

Για την συντήρηση και την φροντίδα των τετράποδων διασωστών, είναι καθορισμένο κάθε μήνα, να λαμβάνουν οι υπηρεσίες, περίπου 110 ευρώ για κάθε σκυλί. Τα χρήματα αυτά, είναι για την τροφή, τα εμβόλια, τις αμπούλες και ο,τι χρειάζονται κάθε μήνα.

Οι σύνοδοι των σκύλων της 2ης ΕΜΑΚ, αντιμετωπιζουν σοβαρότατο πρόβλημά συντήρησης,φροντίδας και ιατρικής παρακολουθησης των σκύλων, καθώς εδώ και περίπου δυο χρόνια δεν έχουν καταβληθεί τα απαιτούμενα κονδύλια, τα οποία κατά προσέγγιση ανέρχονται στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Seleo, εδώ και μερικά χρόνια την ιατρική περίθαλψη αλλά και την παροχή τροφών, την είχε αναλάβει κτηνίατρος στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο κτηνίατρος, παρείχε ο,τι χρειαζόταν στα σκυλιά και λάμβανε χρήματα στη συνέχεια, όταν το αρχηγείο της ΠΥ, έστελνε την επιταγή, αλλά πάντοτε υπήρχε κάποιο υπόλοιπο.

Ωστόσο, ο κτηνίατρος, δεν σταμάτησε να φροντίζει τα σκυλιά και να δίνει τροφές, μέχρι που σταμάτησαν εντελώς να λαμβάνει χρήματα και το υπόλοιπο να έχει φτάσει 15.000 ευρώ.

Τα εμβόλια και οι τροφές κόστιζαν στον κτηνίατρο και δεν μπορούσε πια να ανταπεξέρχεται, όμως ζήτησε από την 2η ΕΜΑΚ, να τον επισκέπτονται οι συνοδοί των σκύλων, για να τα εξετάζει δωρεάν.

Περίπου εδώ και 5 μήνες, η 2η ΕΜΑΚ, για συντηρεί τα σκυλιά, έχει δεχθεί δωρεές και οι συνοδοί έχουν δανειστεί τροφές.

Σήμερα, τα σκυλιά έχουν τροφή για ακόμα περίπου 2 μήνες, αν δεν δοθούν τα απαιτούμενα χρήματα στο κτηνίατρο, θα χρειαστεί και πάλι να «ζητιανεύουν», για να ταΐσουν τα τέσσερα ζωντανά.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστών Κεντρικής Μακεδονίας, θα καταβάλει προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Όπως μας ενημέρωσαν το πρόβλημά εντοπίζεται μόνο στους συνοδούς σκύλους της 2 Ε.Μ.Α.Κ, καθώς στις αντίστοιχες Ε.Μ.Α.Κ άλλων περιφερειών καταβάλλονται τα σχετικά κονδύλια.

Πιθανότατα το ζήτημα να ανέκυψε από κάποια γραφειοκρατική δυσλειτουργία, καθώς τα κονδύλια εγκρίνονται αρχικά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ένωση, θα στείλει επιστολή για την επίλυση του θέματος στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ελπίζοντας να ανταποκριθεί, όπως έχει κάνει και σε πολλά άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Πηγή: seleo.gr

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ μιλούν για πρώτη φορά – «Λύγισε» η Ζήνα Κουτσελίνη (vid)
Τραγωδία στη Γαύδο: «Αποδομείται ο ισχυρισμός του οδηγού ότι λύθηκε το χειρόφρενο» – Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα
ΕΛ.ΑΣ.: Αυτή είναι η σπείρα που ρήμαζε σπίτια στην Ανατολική Αττική (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Αλεξανδρούπολη: Πέθανε 37χρονη έγκυος και το αγέννητο παιδί της
Χριστίνα Πολίτη για κορονοϊό: «Μας αποδεκάτισε αρνήτρια και αντιεμβολιάστρια, λάθος που τη βάλαμε σπίτι μας – Φοράτε μάσκες»
Παγώνη: «Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό – Τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε»