• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 11:19

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Εμμονή με τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ! Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το απαλλακτικό βούλευμα και νέες δικαστικές περιπέτειες

Σε ένα πρωτοφανές δικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, καθώς θα κριθεί για τρίτη φορά από το Συμβούλιο Εφετών, εάν πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για τη γνωστή κατηγορία, δηλαδή, για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, με στόχο να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει εννέα μήνες νωρίτερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας ως εκ τούτου το απαλλακτικό , προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Εξάλλου, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη και η δικογραφία για την πλημμεληματική πράξη της παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Γεωργίου κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για διάφορες υποθέσεις, με την αρμόδια αντεισαγγελέα Ευσταθία Σπυροπούλου να προτείνει στο τμήμα να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλλει ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε βάρος της απόφασης του Εφετείου, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Σε πρώτο βαθμό είχε ωστόσο απαλλαγεί πρωτοδίκως.

Send this to a friend