
ΕΛΛΑΔΑ
Αύριο, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, προωθείται η νέα τροπολογία με την οποία οι υγειονομικοί που εμβολιάζονται με την 1η δόση θα μπορούν να επιστρέφουν από την επόμενη μέρα στη δουλειά τους και όχι μετά από 14 μέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
“Η πανδημία εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη και δεν προβλέπεται να υποχωρήσει το διάστημα των επομένων μηνών. Η Κυβέρνηση έχει διπλό στόχο: Την προστασία της δημόσιας υγείας και την προοδευτική αποκατάσταση όλων των μορφών του δημόσιου βίου.
Οι δύο στόχοι προφανώς είναι αλληλοεξαρτώμενοι. Χωρίς την ανάσχεση της πανδημίας η αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της δεν είναι εφικτή.
Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αντιληφθεί ότι ο στόχος να πάρουμε πίσω τις ζωές μας στην πληρότητά τους δεν επιτυγχάνεται στο κενό. Για να το πετύχουμε πρέπει να αξιοποιήσουμε συλλογικά τη δυνατότητα που μας δίνει η επιστήμη” είπε ο κ. Οικονόμου.
“Μέρος της προσπάθειας αυτής είναι ο εμβολιασμός επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, που δραστηριοποιούνται σε τομείς αυξημένης ευθύνης τόσο απέναντι στον εαυτό τους όσο και απέναντι στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο, στην Πατρίδα μας” ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι αντίστοιχα και ανάλογα αυτών που έχουν ληφθεί στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, σεβόμενοι πλήρως το εθνικό και διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Δεν θίγουμε, σε καμιά περίπτωση, το σκληρό πυρήνα, του ιδιωτικού βίου. Αλλά, όσον αφορά στο δημόσιο βίο, ο καθένας μας παίρνει αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέπειές τους, οι οποίες ήταν εκ των προτέρων γνωστές.
Από την εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενο να προκύψουν ορισμένες αρρυθμίες και ήδη αναπτύσσονται δράσεις για την αντιμετώπισή τους.
Ανάμεσα στα άλλα ψηφίστηκε τροπολογία για τη διευκόλυνση άμεσων προσλήψεων έκτακτου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν κενά που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων όσων επιμείνουν να μην εμβολιάζονται” τόνισε ο κ. Οικόνομου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανέναν.
“Τουναντίον. Για αυτό άλλωστε προωθείται -αύριο κιόλας- νέα τροπολογία με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της πρώτης δόσης και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Στους δύσκολους καιρούς, οι λογικές και υπεύθυνες επιλογές είναι η ασφαλέστερη λύση. Και αυτές καλούμε όλους να ακολουθήσουν” συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.
Ροή Ειδήσεων

15/07/2025 | 23:20
Καιρός: Τροπικό κλίμα με παρατεταμένα 38αρια και αποπνικτική ατμόσφαιρα – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
15/07/2025 | 22:22
Ίλιον: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση με εγκατάλειψη – «Δεν προλάβαμε να κάνουμε βήμα, είμαστε χάλια»
15/07/2025 | 22:10
O Τραμπ διαψεύδει τους Financial Times πως ζήτησε επίθεση στη Ρωσία – «Ο Ζελένσκι δεν πρέπει να χτυπήσει τη Μόσχα»

15/07/2025 | 21:55
Πέτρος Φιλιππίδης: Η αντίδραση της Τζένης Μπότση – «Η σημερινή απόφαση είναι για το μέλλον των παιδιών μας»
15/07/2025 | 21:42
Πάνος Καμμένος: Υπήρχαν πρακτικά το 2015 – Ο Τσίπρας είναι ο Καραμανλής της Αριστεράς – Ο Σαμαράς η πιο επικίνδυνη λύση για τον τόπο
15/07/2025 | 21:10
Γεράσιμος Μιχελής: Έπασχε από ALS – Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Μιχάλη Οικονόμου

15/07/2025 | 21:02
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με κατηγορούν μια μια περίοδο που δεν ήμουν υπουργός και γιατί ζήτησα παραίτηση υφισταμένου
15/07/2025 | 20:37
Η Σλοβακία μπλόκαρε το 18ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία – «Απορρίπτουμε την ηλίθια πρόταση να διακοπεί το φυσικό αέριο»

15/07/2025 | 15:48
Γεράσιμος Μιχελής: Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις του ηθοποιού μέσα από το νοσοκομείο
15/07/2025 | 16:32
Ο Γεράσιμος Μιχελής στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη: «Σε ένα καφέ έγινε η συμφωνία για το “Πάρα Πέντε” με τον Γιώργο Καπουτζίδη»
15/07/2025 | 15:41
Πέτρος Φιλιππίδης: Η Αφροδίτη Γεωργούση «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά την απόφαση του δικαστηρίου – «Αισθάνομαι δικαιωμένη»
15/07/2025 | 08:14
Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται προσαύξηση στην επικουρική έως 300 ευρώ τον μήνα [πίνακες για όλα τα ταμεία]
15/07/2025 | 16:09
Ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφεύγει στον Άρειο Πάγο – «Ο νομικός αγώνας συνεχίζεται», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

15/07/2025 | 13:30