• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 10:27

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ένταση με χημικά, ξύλο και τραυματίες στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας- Επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν

Ένταση και ξύλο έπεσε στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε πριν τη 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας η αντιπολεμική πορεία μαθητών και φοιτητών προς την αμερικανική πρεσβεία, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία.

Ομάδα φοιτητών προσπάθησε να ρίξει το άγαλμα του Τρούμαν στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, την ώρα που περνούσε από εκεί η πορεία και η αστυνομία απάντησε με ξύλο και χημικά.

Μάλιστα, υυπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία - Καμία συμμετοχή της χώρας μας», φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι (Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑ) συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν πετάξει αβγά στη γαλλική και στην αμερικανική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

Ωστόσο, όπως κατέγραψε και η κάμερα του ΣΚΑΙ, διαδηλωτές προσπάθησαν με κόφτη και σκοινιά να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν επί της βασιλέως Κωνσταντίνου.

Οι αστυνομικοί προσπαθώντας να αποτρέψουν τους μαθητές και φοιτητές έριξαν χημικά. Οι κάμερες έπιασαν αστυνομικούς να χτυπούν φοιτητές.

Send this to a friend